Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Karslı: Büyükşehir, Darıca'ya yatırım yapmıyor

CHP’nin Basın Toplantısı’nda konuşan CHP Darıca Belediye Meclis Üyesi İbrahim Karslı, Büyükşehir’den “Darıca’daki otoparklardan ne gelir ettiniz?” sorusuna 7 aydır yanıt alamadıklarını, Darıca Belediyesi’nin de emlakçıların bildiği arsa durumunu, “Art niyetli kişiler öğrenir” diye bildirmediğini söyledi.

Karslı: Büyükşehir, Darıca'ya yatırım yapmıyor
28 Eylül 2016 - 09:16
Kocaeli Büyükşehir ve Darıca Belediye Meclisi CHP Üyesi İbrahim Karslı, Başkan Şükrü Karabacak’ın kendilerinden proje istediğini ancak Darıca’daki arsa konumlarını gösteren bilginin, “Art niyetli kişilerin eline geçebileceği” gerekçesiyle verilmediğini kaydetti. Karslı, “Halbuki bu bilgi tüm emlakçılarda bile var” dedi. Darıca Belediyesi’nin denetleme komisyonunda uzun uğraşlar sonrası bu dönem ilk defa yer aldıklarını belirten İbrahim Karslı, “Muhalefet şerhi koyduğumuz birçok vaka var. Ayrıntılarını günü gelince komisyon üyemiz paylaşacak” diye konuştu. Darıca’ya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden gelen yatırımın ancak yüzde 4 oranında kaldığını belirten Karslı, “Darıca’nın köy gibi kaldığını kendileri de kabullendi, Darıca’ya mega proje yapacaklarmış. 
Bugün Kartepe Belediye Başkanı masaya yumruğunu vuruyor ve istediği yatırımı ilçesine alabiliyor” dedi. Darıca’nın Kocaeli’nin toprakları en küçük ama nüfusu en yoğun ilçesi olduğunu belirten Karslı, “Sorun Darıca Belediyesi’nin proje üretememesinde” diye konuştu.
 Bir gazetecinin sorusu üzerine Darıca’nın otopark gelirinin ne kadar olduğunu önce Darıca Belediyesi’ne sorduklarını, Büyükşehir’e havale edildiklerini, Büyükşehir’in ise 6-7 aydır sorularını yanıtlamadığını belirten Karslı, “En son olarak otopark yönetmeliği değişti. 26 Mayıs tarihinden itibaren imar izni almak isteyenler otoparkta yapmak zorunda” dedi. Bir başka soru üzerine Darıca’yı E-5’e bağlayan kimi yolların 29 metre genişliğinde olacağını belirten Karslı, “Bugün Viaport’tan ötürü Tuzlalılar evine gidemiyor. Darıcalılar da aynı sıkıntıyı yaşayacak” diye konuştu.