Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Gebze ile Maltepe işbirliği!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, 900 milyon avro değerindeki Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi (M'EXPO Center) projesini tanıttı. Başkan Kılıç, Fuar merkeziyle ilgili Gebze Ticaret Odası'yla da görüştüklerini ve komisyon kuracaklarını söyledi.

Gebze ile Maltepe işbirliği!
09 Ocak 2015 - 14:24
 Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi projesinin (M'EXPO Center) yatırım maliyetinin 900 milyon avro olacağını belirterek, birçok ilki bünyesinde barındıracak projede kongre salonu ve golf sahası da yer alacağını bildirdi.
Maltepe'de yapımı düşünülen M'EXPO Center, Belediye Başkanı Ali Kılıç ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda tanıtıldı.
Kılıç, bir hayali gerçekleştirmek için yola çıktıklarını, projenin yaklaşık 1,5 yıl önce seçim çalışmaları için Maltepe'ye geldiğinde şekillenmeye başladığını anlatarak, aday adaylığı döneminde mahallelere giderek en önemli sorunları tespit ettiklerini, bunların başında işsizlik ve uyuşturucu sorunu geldiğini belirtti.
Yaklaşık 3 aylık çalışma sonucunda adaylığının netleşmesiyle 22 maddelik bir seçim bildirgesi oluşturduklarını ifade eden Kılıç, daha sonra "dayatan değil danışan belediyecilik" anlayışıyla bu projeyi iş adamlarının, odaların, meslek kuruluşlarının, esnafın ve sivil toplum örgütlerinin onayına sunduklarını kaydetti.
Kılıç, M'Expo projesinin yatırım maliyetinin 900 milyon avro olacağını belirterek, "M'Expo, birçok ilki bünyesinde barındıracak bir proje olacak. Bu anlamda Türkiye'nin yeşile değer veren ilk çevreci fuarı olacağı gibi, merkezimizde sadece fuar alanı değil kongre salonu ve golf sahası da yer alacak" diye konuştu.
Ali Kılıç, projenin ilk etabını 2017 yılında tamamlamayı planladıklarını belirterek, şöyle devam etti:
"Projemize yurt dışından büyük bir ilgi var. Bu kapsamda öncelikle Almanya'ya gittim, fuarcılıkta oldukça önemli noktada olan Münih Fuarı yetkilileriyle görüşmeler yaptım. Hatta Münih Fuarı yetkilileri buraya gelerek toprak analizi yaptı, sahayı dolaştılar, fikirlerini sundular. En nihayetinde çözüm partneri olacaklarını söylediler. Bu oldukça önemli bir gelişme. Yine Hollanda'dan bir şirket, projenin yüzde 50'sine ortak olabileceğini belirtti. Ayrıca Japon Büyükelçiliği aracılığıyla, uluslararası teknoloji devi Sony de bizimle irtibata geçerek projeyi tüm aşamalarında takip etmek istediğini bildirdi. Yine İngiltere'den bir fuar merkeziyle de görüşmelerimiz sürüyor. Ülkemizden de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, projemize destek veriyor. Ayrıca İstanbul Ticaret Odası, Gebze Ticaret Odası ile de bir araya gelerek projemizi anlattık. 45-50 kişilik bir danışma kurulu oluşturuyoruz. Bu kurul, fuarla ilgili tüm kararları alacak, ayrıca bir şirket kurarak projede üstümüze düşen neyse yapacağız."
Verilen bilgiye göre, 2015 yılı içerisinde yapımına başlanılması planlanan, M'EXPO Center'ın üç aşamada tamamlanması düşünülüyor. Yılda 200'ün üzerinde fuara ev sahipliği yapmasını hedeflenen M'EXPO Center'ın, Asya ile Avrupa arasındaki en önemli fuar merkezlerinden biri olması öngörülüyor.
 
Fuarın yapımında güneş enerjisi ile aydınlatma ve çevreyle uyumlu inşaat malzemeleri kullanılacak. Ayrıca merkezde, fuar ve ticari alanların dışında, sosyal, kültürel ve sportif etkinlik alanları, gezi parkurları, kültür-sanat etkinliklerinin yapılacağı alanlar da olacak.