Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kanun, engelleri kaldıracak

‘Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’ hakkında konuşan AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur, “Anayasa değişikliğine paralel olarak, bu kanun ile işçilerin örgütlenmesinin önündeki engeller kalkacak.” dedi.

Kanun, engelleri kaldıracak
22 Ekim 2012 - 09:36
 AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur, geçtiğimiz günlerde TBMM’de görüşülüp kanunlaşan “Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu” hakkında açıklama yaptı. Okur açıklamasında, “TBMM Genel Kurulu’nda görüşüp kanunlaştırdığımız ‘Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’ ile Anayasa değişikliğine paralel olarak bu Kanun, demokrasimizin gelişmesine katkı sağlanarak işçilerin örgütlenmesinin önündeki engeller kalkacak ve çalışma hayatının kalitesinin artmasına katkı sağlayacak, Türkiye endüstri ilişkileri sisteminin uluslararası normlarda öngörülen standartlara erişilmesinde önemli bir aşama olacaktır.”  sözlerine yer verdi.

“ENGELLER KALKMAYACAK”

“Ülkemizdeki iş yaşamının temel sorunlarından biri ortadan kalkacak, işçilerin örgütlenmesinin önünde engeller kalmayacak, çalışma hayatındaki demokrasi ortamı gelişecektir. Türkiye endüstri ilişkileri sisteminin uluslararası normlarda öngörülen standartlara erişilmesinde önemli bir aşama olacaktır. Hükümet olarak göreve geldiğimizden bu yana daha büyük bir Türkiye hayali ile çıktığımız yolda İş Barışının önemine inanıyor ve bu anlamdaki çabalarımızı devam ettiriyoruz.” dedi.