Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Farabi'de 1 doktora 240 hasta düşmeye başladı

Darıca Farabi eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş, ülke genelinde olduğu gibi hastanelerinin Acil Servisinde de aşırı yoğunluk olduğuna dikkat çekerek, 1400 civarındaki hasta sayısının son iki ayda 2400’e ulaştığını söyledi.

Farabi'de 1 doktora 240 hasta düşmeye başladı
19 Ocak 2020 - 19:43

Kış mevsimine girilmesiyle birlikte ülke genelinde, gripal enfeksiyon rahatsızlıkları başta olmak üzere bir çok hastalıklarda görülen yoğun artış Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde de kendisini göstermeye başladı

Darıca Farabi eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında şunları söyledi; 

 

HASTANE ŞU AN KAPASİTESİNİN 3 KATI HİZMET VERMEKTEDİR

Son günlerde tümTürkiye'de olduğu gibi Darıca Farabi EAH'si acil servisinde de aşırı bir yoğunluk yaşanmaktadır. Acil polk hasta sayılarımız 1400 civarında seyrederken bu sayı son iki ayda 2400 sayılarına ulaşmış bulunmakta ve bunların %70 acil hasta katagorisinde bulunmamaktadır.. Artan yoğunlukta sarı alanda, yeşil alanda, kırmızı alan ve travma polk. yeterli hekim çalışma planı düzenlenmektedir. Acil servisimiz şuan itibarıyla kapasitesinin 3 katı bir kapasiteyle hizmet vermektedir. Yani bir hekim yaklaşık 240 hastaya hizmet vermektedir.

Hekim dediğiniz kişilerde insan.. O yoğunlukla saatlerce başa çıkması mümkün değil ki, dinlenmeye ihtiyacı vardır.

Gelen hastaların %60 Darıca dışından yakın ilçeler ve hatta İstanbul'dan gelmektedir.

Sorun hekim sayısını artırmak değil , hasta bilincinin gelişmesidir.10 hekimde görev yapsa bu yoğunluğun değişmediği yaptığımız çalışmalarla ispatlanmıştır.

 

 ‘SURİYELİLER’E HİZMET EDİYOR’ GİBİ  MESNETSİZ SÖYLEMLER PROVAKASYON KOKMAKTADIR

Bakanlık kalite ve verimlilik kriterleri çerçevesinde Acil başvuru oranlarının %20 olmasi gerekirken, bizde bu oran %30'u geçmektedir. Bu hastane tüm insanımıza hizmet etmektedir. Suriyelilere hizmet ediyor diye mesnedsiz suçlamalar provakasyon kokmaktadır.

Yönetim olarak sorunların bilincinde ve sorunların en asgari seviyede tutarak hizmetimizi devam ettirmeye çalışmaktayız.

Kıymetli halkımıza en iyi hizmeti sunmak en önemli şiarımızdır. Başta fiziki yapı ile ilgili sorunlar olmak üzere bütün sorunların sürekli yönetim toplantılarımızın ana gündemlerindendir.

Böyle yoğunluk içinde bile görevini en iyi şekilde ifa eden hekimlerimizi tebrik eder, hizmetlerdeki aksaklıklardan dolayı halkımızdan özür diler

Saygılarımı sunarım