Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Kocaeli'ye geliyor

Milli Türk Talebe Birliği Kocaeli, Sakarya ve Bolu İl Başkanlıklarının ortaklığında düzenlenecek olan "Üstad'ın İzinde": Doğumunun 110. Yılında Necip Fazıl Kısakürek Etkinlikleri, 20-26 Mayıs tarihlerinde kapsamlı bir etkinlik programıyla 3 ilde de halkın ve üniversite öğrencilerinin katılımına sunuluyor.

 Cumhurbaşkanı Kocaeli'ye geliyor
14 Mayıs 2014 - 07:51
Genel Koordinatörlüğünü 3 ilin İl Başkanları olan; MTTB Kocaeli İl Başkanı Tayfun TÜRK, MTTB Bolu İl Başkanı Hayrettin Özden ve MTTB Sakarya İl Başkanı Ali Samed Kekük'ün yapacağı "Üstad'ın İzinde" programı kapsamında panel, sergi, sinema, tiyatro, konser, şiir dinletisi ve belgesel gösterimleri bulunuyor. Kocaeli'de gerçekleştirilecek etkinliklerden bazıları şunlar:
 
22 Mayıs Açılış Programı
Uğur Işılak Konseri "Üstad Albümü"
Sabancı Kültür Merkezi/20:00
 
23 Mayıs
Reis Bey "Tiyatro"
Kocaeli Uluslararası Gençlik Merkezi/17:00
 
24 Mayıs
Esselâm: "Şiir Dinletisi"
Kocaeli Uluslararası Gençlik Merkezi/19:00
 
25 Mayıs Kapanış Programı
Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Sanat Müziği Korosu Konseri
Kocaeli Uluslararası Gençlik Merkezi/14:00
 
3 ilde de eş zamanlı başlayacak olan "Üstad'in İzinde" anma programı organizasyonunun tamamen üniversiteli öğrenciler tarafından yapılıyor olması Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyor. Program Danışmanı eski MTTB'li ve Tarım Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü'nün deyimiyle; Türkiye'de hiç bir öğrenci grubunun böyle kapsamlı bir Necip Fazıl anma organizasyonuna imza atmadığını söylemesi bu kültürel etkinliğin büyüklüğünü gösteriyor. Ayrıca Sami Güçlü: "Bu organizasyona imza atacak öğrencilerimi daha şimdiden tebrik etmek ve teşekkür etmek istiyorum. Bu yaşlarda bir öğrencinin kalabalık bir topluluk karşısında Necip Fazıl'ı anlatması doğrusu pek kolay bir iş olarak görülemez."diyerek programın üniversite öğrencileri nezdindeki önemini ifade etmiş oldu.
Üstad'ın İzinde programı etkinliklerine yine eski bir Milli Türk Talebe Birliği mensubu olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanı sıra Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş gibi Üstad'a talebelik etmiş birçok bürokrat ve milletvekilinin katılımı bekleniyor.