Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Ceyhan, seçim raporunu Ankara'ya götürdü

AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, 7 Haziran seçimlerinin ardından yaşanan oy kaybı ile ilgili il genelinde hazırladıkları raporu Genel Merkez Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu’ya teslim etti

Ceyhan, seçim raporunu Ankara'ya götürdü
29 Haziran 2015 - 11:01

 

AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, önceki gün Ankara’ya giderek Genel Merkez Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu’ya 7 Haziran seçimleri ile ilgili raporu teslim etti. Soylu’nun tüm il başkanlarından aldığı rapor aldığını ve her ilin il başkanı ile hazırlanan rapor üzerinde görüştüklerini söyleyen Ceyhan, yaşanan oy kaybı ile ilgili kanaatlerini bildirdiklerini kaydetti. Kimsenin yüzde 15 oranındaki hedefte düşmeyi ön görmediğini söyleyen Ceyhan, Kocaeli’nin genel konjonktürden etkilendiğini kaydetti. Ceyhan, seçimlerin bittiğini ve AK Parti’nin bunu hazmederek çalışmalarına başladığının altını çizdi.

 

PERFORMANSLAR SORULDU

Önceki gün Soylu’ya raporu sunduğunu belirten Ceyhan, “Biz seçimin hemen ardından il yöneticilerimiz. İlçe başkanlarımız ve belediye başkanlarımızla görüş alışverişinde bulunduk. Bize genel merkez teşkilatlarımızın ve belediye başkanlarımızın performanslarını sordular. Ben hepsinden memnun olduğumuzu söyledim. İl başkanı olarak teşkilatlarımızın ve belediye başkanlarımızın performanslarından memnunum. Alının 500 bin oyda teşkilatlarımızın emeği büyüktür” dedi.

 

YÜZDE 15 SAPMA OLDU

Genel Merkeze yaşanan oy kaybı ile ilgili kanaatlerini söylediklerini belirten Ceyhan, “Ülke genelinde partimizin 9 puanlık kaybına karşılık Kocaeli’de 5 puan kayıp oldu. Verdiğimiz 583 bin oy hedefinde yüzde 15 sapma oldu. Yaşanan konjonktürde kimse böyle bir kayıp olacağını düşünmedi. Bu konjektürden Kocaeli’de payını aldı. Tüm partiler hedeflerinin çok altında kaldı. Hedefine en yakın olan parti yine biz olduk. Seçim bittikten sonra herkesin sonuçları hazmetmesi gerekiyor. Biz hazmettik ve çalışmalarımıza başladık. Buna göre de çalışmalarımızı belirliyoruz” dedi.

 

SEÇİMİN BİTTİĞİNİN FARKINDA DEĞİL

Muhalefet İl Başkanlarının seçim süreci ile ilgili değerlendirmelerine değinen Ceyhan, “MHP İl Başkanı Aydın Ünlü seçimlerin bittiğini farkında değil. Biz Ramazan ayının ruhuna uygun olarak kavga etmeden çalışmalarımızı yapıyoruz. Fakir sofralarında iftarlarımızı yapıyor ve yarın seçim olacakmış gibi çalışıyoruz. Milletvekilli programlarımız başladı. Biz işimize bakıyoruz. Gazete manşetlerine siyaset yapmıyoruz” dedi.

 

ERGÜN AĞABEYİMİZDİR

Koalisyon ile ilgili soruları yanıtlayan Ceyhan, “Genel başkanımız ve genel merkezimizin aldığı kararlar ve atacağı adımlar bizim kararlarımızdır” dedi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün’ün bir televizyon programındaki eleştirilen açıklamalarının sorulması üzerine Ceyhan, “Nihat Ergün bir kentin yetiştirdiği ender siyasetçilerden biridir. Yaptığı tespitler önemlidir. Nihat Ergün bizim ağabeyimizdir. Yapılan eleştirilerden ders çıkarırız. AK Parti için fayda nerede var ona bakarız” dedi.

 

YÜRÜTMEDE DEĞİŞİM OLABİLİR

Seçimlerin ardından İl yürütmesinde değişiklik yapılıp yapılmayacağı ile ilgili soruları yanıtlayan Ceyhan, “Şu anda gündemimizde böyle bir şey yok. Seçim süreci netleştiğinde, hükümet kurulduğunda ona göre çalışmalarımızı yaparız. Değişimi performans kriterlerine göre değil, il yönetiminde herkesten faydalanmaya göre yaparız. Seçim tekrarı olmazsa çalışma yapabiliriz. Değişim olursa da bu normaldir” dedi. Ceyhan, ayrıca genel merkez Performans Sisteminde il, kadın ve gençlik kollarının Türkiye birincisi olduğunu belirterek, “Teşkilatlarımızın başarısı ortadadır” dedi.