Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Öztürk, yaşlıları unutmadı

Ak Parti Kocaeli Milletvekili aday adayı Murat Öztürk, yaşlılar haftası dolayısıyla Darıca Huzurevi'ni ziyaret etti

Öztürk, yaşlıları unutmadı
21 Mart 2015 - 17:30
 Ak Parti'den Kocaeli Milletvekili aday adayı olan ve yaptığı başarılı çalışmalarla büyük dikkat çeken Darıcalı Murat Öztürk, bugün Darıca Huzurevi'ni ziyaret etti. Yaşlıların bir gün değil  her gün hatırlanması gerektiğini belirten Öztürk, ''Kültürümüzün yarınlara aktarılmasına vesile olan büyüklerimize gereken saygıyı ve sevgiyi göstermek, insani görevimizdir. Tecrübeleri ve birikimleriyle toplumda her zaman örnek olan büyüklerimizin sağlıklı, huzurlu ve güven içinde yaşamalarını sağlamak bizlerin en önemli önceliğidir.
Bizler, millet olarak yaşlılarımızı asla bir yük olarak görmeyip aksine onların varlıklarından mutluluk duyan bir medeniyetin mensuplarıyız. Sevgi, saygı ve fedakârlığın gelişmesinde, toplumsal hayatımızın ahenkli bir şekilde devam ettirilmesinde, gençlerimizin ve çocuklarımızın yetiştirilmesinde yaşlılarımızın katkısı büyüktür.
Devletimiz, son yıllarda yaşlılarımızın hayatını kolaylaştırmak, kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak için bir dizi yasal düzenleme yapmıştır. Devletimiz, baş tacımız olan büyüklerimizin, modern çağın hızına ayak uydurması için çalışmalarını sürdürmektedir. 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası, yaşlılarımızın sorunlarına çözüm bulmak, duyarlılığı artırmak ve yaşlılarımızın yaşamımızdaki yerini hatırlamak açısından önemlidir. Fakat yaşlılarımızı sadece bir hafta değil her zaman hatırda tutmalıyız. Önemli olan fiziki olarak güçlerini kaybettikleri dönemde, ruhlarını canlı tutabilmek ve yaşamdan kopmadan huzurlu bir şekilde yaşamalarını sağlamaktır. Gençlerimizin bu bilinçte olması ve bir gün yaşlanacaklarını unutmamaları gerekir. Kimsesiz yaşlılarımız için hizmet veren huzur evlerini düzenli olarak ziyaret edip yaşlılarımızla sohbet etmeleri onları hayata bağlayacaktır. Çünkü yaşlılarımızın sevgiye ve ilgiye ihtiyaçları olduğunu unutmamalıyız. Değerlerimize sahip çıkıp büyüklerimizin birikimlerinden yararlanırsak geleceğimizi sağlam temellerde inşa ederiz'' dedi.