Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

AKP'nin yeni oy hedefi: yüzde 61!

AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, düzenlenen istişare kurulu toplantısında Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki oy hedefini açıkladı. Civelek, Kocaeli’de yüzde 61’in üzerine çıkmayı hedef olarak belirlediklerini söyledi.

 AKP'nin yeni oy hedefi: yüzde 61!
28 Nisan 2014 - 09:52
AKP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen istişare kurulu toplantısı Kocaeli Ticaret Odası hizmet binasında gerçekleştirildi. İstişare kurulu toplantısına İl Başkanı Mahmut Civelek’in yanı sıra Çevre ve Orman eski Bakanı Osman Pepe, eski milletvekili Eyüp Ayar, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kartepe eski Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Körfez eski Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, Dilovası eski Belediye Başkanı Cemil Yaman, Çayırova eski Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş ve partililer katıldı. Toplantıda konuşan İl Başkanı Civelek, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hedeflerinin yüzde 61 oyun üzerine çıkmak olduğunu söyledi.
 
ŞURALARI ALACAĞIZ DİYORLARDI
30 Mart yerel seçimlerinde kazanılan başarıları hatırlatarak sözlerine başlayan Civelek, “Birlik, beraberlik olmazsa bu başarılara imza atamayız. Başbakan’ın etkisi elbette ki çok büyük ama teşkilatlarımızın da büyük başarısı ile 13-0 yaptık. Seçimde ‘şuraları alacağız’ diyen partililer vardı. İşte onlar seçim akşamı lambalarını söndürüp erkenden gittiler. Ama bizim lambamız sabaha kadar yandı. Öyle şaşalı kutlamalar yapmadık, kimseyi rahatsız etmedik. Sonuçlara şükrettik” dedi.
 
AKP’NİN KOCAELİ’DEKİ HEDEFİ
2010 yılında yapılan referandumda Kocaeli’nin yüzde 61 oy bandıyla ‘evet’ dediğini hatırlatan ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hedeflerinin yüzde 61 oyun üzerine çıkmak olduğunu söyleyen Civelek, “Yerel seçimler artık geçmiş bitmiştir. Şimdi önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Bu şehir referandumda yüzde 61’i görmüş bir şehirdir. Bu yüzden bizim hedefimiz de en az yüzde 61’in üstünde olmalıdır. Yerel seçimlerde nasıl çalıştıysak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de o şekilde çalışacağız” ifadelerini kullandı.
 
BAŞBAKAN CUMHURBAŞKANI OLACAK
İl Başkanı Mahmut Civelek’in ardından sözü alan Çevre ve Orman eski Bakanı Osman Pepe, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olacağını söyledi. Pepe, “Türkiye’nin tablosuna bakınca birileri çıkıyor ‘herkes olabilir Recep Tayyip Erdoğan olamaz’ diyor. Onlar şimdi kara kara düşünüyorlar, hepimiz bir araya gelip tek bir aday mı çıkarsak yoksa yolun bir noktasında mı birleşsek sadece diye. Biz de diyoruz ki 30 Mart’tan sonra bu yaz sıcak geçecek. Benim görüşüm inşallah Başbakan’ımızı Cumhurbaşkanlığı köşkünde göreceğiz” açıklamasında bulundu.