Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Tarhan'a halkın ilgisi çok büyük

Tahsin Tarhan, “ Muhalefet milletvekili değil, iktidar partisinin milletvekili olmak istiyorum” dedi.

Tarhan'a halkın ilgisi çok büyük
05 Mayıs 2015 - 10:41

 

CHP Kocaeli Milletvekili Adayı Tahsin Tarhan, hafta sonunu da yoğun bir tempoyla çalışarak geçirdi. Sabahın neredeyse ilk ışıklarıyla çalışmalarına başlayan Tarhan, gün içerisinde sandık eğitim çalışmalarında partililerle ve daha sonrasında Dilovası’nın sorunlarını ele aldığı muhtarlarla bir araya geldi. Günün diğer yarısında CHP’li diğer adaylarla birlikte Körfez’de açılan Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışına ve beraberinde Derince ve Yenikent’te Milletçe Alkışlıyoruz yürüyüşüne katıldı.

Bunların paçasından yakaladık

Sabah saatlerinde Darıca ile Çayırova’da düzenlenen sandık eğitimi seminerine katılan Tarhan her iki yerde de yaptığı konuşmalarda, bu dönem ki seçimlerin önemine değindi. Tarhan, “Ben muhalefet milletvekili olmak istemiyorum. Sizinle birlikte, onurlu, anlı dik, dürüst Cumhuriyet Halk Partisi’nde, İktidar milletvekili olmak istiyorum. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakan olmasını istiyorum. Onun için bu fırsatı yakaladık, bunların paçasından yakaladık çekip indirelim.” şeklinde konuştu.

Muhtarların mecliste söz sahibi olmasını istiyorum

Programına Dilovası’nda devam eden Milletvekili Adayı, burada da 12 mahallenin muhtarları ve bazı dernek başkanları ile Dilovası’nın sorunlarını konuştu. Köylerin özel - tüzel kişiliği hakkında konuşan muhtarlar, “ Biz o binaları, mesire alanlarını köylülerden İMC usulü ile yaptırdık. Ama maalesef mahalle olarak tüzel kişiliğimiz alındı. O kadar emek verildi. Düğün salonları misafirhaneler vardı ama şimdi dışarıdan gelen kişilere bazen yatacak yer bile bulamıyoruz.” şeklinde şikayetleri olduğunu iletti. Bu konuya cevaben konuşan Tahsin Tarhan, “Mahalleye dönüştürülerek zaten sizin tüzel kişiliğinizi elinizden aldılar. Bunlara fırsat verirseniz daha da ileriye gideceklerini düşünüyorum. Öyle ki bazı yerlerde iktidar partisinden daha yüksek oy alıyor muhtarlar. O zaman muhtarlar neden mecliste söz sahibi olmasın. Bu bir yasaya bakar. O yüzden meclise girersem bu konunun takipçisi olacağım” dedi.

Aradaki bağlantı kopmuş

Şimdi öyle bir şey yapacağız ki,  Kaymakam’ı da getireceğiz, Vali’yi de getireceğiz, Vekiller’i de getireceğiz, muhtarları da getireceğiz, sanayicileri de getireceğiz. Sanayiciye; ‘gel bakalım sen buradan ekmek yiyorsan burayı kirletiyorsan gel’ diyeceğiz. Bu kadar sanayici varsa ve Dilovası bu haldeyse bunun herhangi bir sanayici çözer. Ama çözecek aradaki ip kopmuş, bağlantı kopmuş, halkla sanayi kopmuş. Yerel yönetimler görev yapmıyor. Çünkü başka şey peşindeler samimi değiller. O ipi bağlayacak bir sistem lazım. Bu sistemi kurunca Dilovası kurtulur.” 

Alkışlar hiç durmadı

CHP’li Milletvekili Adayı Tahsin Tarhan öğle saatlerinde ise Körfez’deydi. Kendi gibi liste de yer alan diğer aday arkadaşlarıyla Körfez Seçim Bürosu’nun açılışına katıldı. SKM önünde gerçekleşen açılışta adaylar tek tek tanıtıldı. Seçim şarkıları ve CHP’ye gönül verenlerle birlikte coşku dolu alkışlar tüm Körfez’i sardı. Derince ve Yenikent’te de alkışlar devam ederken, Derince İlçe Başkanı Nihat Değer ve ilçe yönetiminin koordinesinde “Milletçe Alkışlıyoruz” yürüyüşü gerçekleştirildi. Bazı vatandaşlar evlerinin penceresinden ya da balkonlarından bakarak bu alkışa eşlik etti.