Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

GTO, HAL'DEN ANLIYOR!

Gebze Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler ve yönetim kurulu üyeleri Gebze Sebze ve Meyve Hali’ni ziyaret ederek haldeki çalışmalar hakkında esnaftan bilgiler aldı. Esnaf ziyaretleri sırasında Gebze Seyyar Pazarcılar ve Esnaflar Odası Başkanı Ziyaettin Erattır ve Gebze Sebze ve Meyve Komisyoncuları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı ve aynı zamanda GTO Meclis Üyesi Zafer Koçak da hal esnafının sıkıntılarını dile getirdi.

GTO, HAL'DEN ANLIYOR!
21 Kasım 2012 - 08:01
 GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler ve yönetim kurulu üyeleri sabahın ilk ışıkları ile birlikte Gebze Sebze ve Meyve Hali’ne ziyarette bulundular. Hal esnafını da ziyaret eden GTO Yönetim Kurulu Üyeleri yaşanan sıkıntıları yerinde görme imkanı buldular. Gebze Hali’nin çağdaş şartlarda hizmet verebilmesi için gerekli girişimlerde bulunacaklarını ifade eden Çiler, halihazırdaki durumu ile hem esnafı hem de vatandaşları mağdur ettiğini vurguladı.
Nail Çiler; “Yaklaşık 2 yıldır bölgesel hal konusu ile ilgili olarak girişimlerde bulunuyoruz. Gebze Hali konumu itibari ile hal esnafını ve çevrede yaşayan insanlarımızın sıkıntı yaşamasına sebep oluyor. Esnafımız bu durumun bir önce çözülmesini ve çağdaş bir ortamda ticaret yapmak istediklerini her ortamda dile getiriyor. Bizler de konuyu ilgili merciler ile görüşüyoruz. Konunun çözülmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Umuyoruz ki en kısa zamanda konu netleşir. Sağlıklı ve kaliteli hizmet almak hepimizin hakkı” dedi. 
 
Hal Esnafından Yer Talebi
Çağdaş bir ortamda ve sağlıklı koşullarda, vatandaşı rahatsız etmeden ticaret yapmak istediklerini ifade eden hal esnafı bunun da yeni bir halin yapılması ile mümkün olabileceğini ifade ettiler. Yaklaşık 2 yıldır GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler’in destekleri ile bir dizi girişimde bulunduklarını da sözlerine ekleyen esnaf, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun da çözüm arayışında olduğunu ve yeni hal yasası ile birlikte bölgesel hal konusunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’tan destek beklediklerini belirttiler. Gebze Hali’nin zamanla şehir içinde kaldığını ve fiziki şartlarından dolayı istenilen düzeyde hizmet vermediklerini belirten esnaf mağdur durumda olduklarını belirtti. Gebze Sebze ve Meyve Komisyoncuları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı ve aynı zamanda GTO Meclis Üyesi Zafer Koçak; halden alışveriş yapmak isteyen vatandaşların büyük bir kısmının 4 TL giriş ücreti ödemek istemedikleri için araçlarını hal dışına park ettiklerini ifade etti. Koçak “Hale girmek istemeyen vatandaşlarımız araçlarını hal dışına park ediyorlar. Bu durum da trafik yoğunluğuna sebep olduğundan, esnafa ve vatandaşlara trafik cezaları yazılıyor. Yaşanan bu sıkıntılardan hal esnafı olarak bizler de rahatsızız. Bu durum hem trafiği hem de insan hayatını tehlikeye atıyor. Bir an önce bu sorunumuza çözüm için yer talep ediyoruz. Kadıköy’de olan hal Çayırova sınırına geliyor. 
Biz de Gebze hali olarak beraber olalım diyoruz. Eğer böyle bir durum yoksa kendimize yer yapmak istiyoruz” dedi.
Yaşanan sıkıntıların bir an önce çözülmesi gerektiğini vurgulayan Gebze Seyyar Pazarcılar ve Esnaflar Odası Başkanı Ziyaettin Erattır ise pazarcılar olarak kaliteyi ucuza sunmak istediklerini, kendilerine bu konuda yardımcı olunmasını beklediklerini ifade eti. Gebze Sebze ve Meyve Halini ziyarete GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedat Mican, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mikdat Aydın, Yönetim Kurulu 
Üyeleri Nurettin Çölgeçen ve Halit Altıntaş katıldı.