Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Suriye’den ılımlı teklif!

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile yaşanan gerginliği sona erdirmek istiyor...

Suriye’den ılımlı teklif!
13 Ekim 2012 - 17:49
Türkiye ile Suriye arasında Akçakale’ye yaklaşık iki hafta önce düşen ve beş kişinin ölmesine neden olan havan topunun ardından başlayan gerginlik, birkaç gün önce Suriye’ye ait sivil bir uçağın silah taşıdığı şüphesiyle Türk F-16’ları tarafından indirilmesiyle giderek artmıştı.
 
Ria Novosti’de yer alan habere göre, Suriye Dışişleri Bakanlığı, Şam ve Ankara arasındaki gerginliği sona erdirmek için diyalog kurulmasına hazır olduğunu açıkladı.
 
Akçakaleye düşen havan topunun ardından TBMM’den geçen ve sınır ötesi harekata yeşil ışık yakan tezkere, Türkiye ile Suriye arasındaki politik gerginliği çok ciddi bir seviyeye çıkarmıştı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 10 Ekim günü yaptığı açıklamada, Ankara ile Şam arasındaki gerginliğin dindirilmesi adına en iyi çözümün doğrudan diplomatik temaslar olacağını ifade etmişti.
 
SURİYE LAVROV’UN TEKLİFİNİ KABUL ETTİ
 
Ria Novosti’de yer alan bilgiye göre, Suriye Dışişleri Bakanlığı Lavrov’un açıklaması doğrultusunda adım atarak, “Suriye, Lavrov’un, Türkiye ile Suriye arasındaki güvenlik konularında doğrudan diyalog mekanizması oluşturulması gerektiği yönündeki açıklamasını memnuniyetle karşılıyor” açıklamasında bulundu.
 
Açıklamada, “Suriyeli yetkililer, Şam’da Rusya büyükelçisiyle yaptıkları görüşmelerde, sınır hattı üzerinde karşılıklı denetim oluşturulması yönünde ortak bir komite kurulması olasılığını değerlendirdi” denildi.
 
Bu arada, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi El Lahdar el İbrahimi, bugün İstanbul’a geldi. El İbrahimi, Suriye konusunda temaslarda bulunmak üzere Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşecek.