Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Hacı adayları uğurlanmaya devam ediyor

Darıca ilçesinde Hac ibadetlerini gerçekleştirmek üzere kutsal topraklara gidecek olan Hacı adayları için müftülük bahçesinde uğurlama töreni düzenlendi.

Hacı adayları uğurlanmaya devam ediyor
28 Eylül 2012 - 09:29
 Törene Darıca Kaymakamı Osman Ateş, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca Müftüsü Remzi Pehlivan, Din görevlileri ve çok sayıda hacı adayı yakını katıldı. Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Hafız S. Sefer Başkan’ın Kur’an tilavetini müteakip programın ilk konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Remzi Pehlivan; "Sizler hac ibadetinizi gerçekleştirmek üzere kutsal topraklara yolculuğa çıkacaksınız. Allah hepinizin ibadetlerini kabul eylesin. Gideceğiniz kutsal topraklardaki kılacağınız bir namaz burada kılmış olduğunuz bin namazdan daha hayırlıdır. Kutsal topraklarda zamanınızı iyi değerlendiriniz, boş ve yararsız şeylerle geçirmeyiniz” şeklinde konuştu. 
Törende Belediye Başkanı Şükrü Karabacak da bir konuşma yaptı. Konuşmasından hayli duygulu olduğu anlaşılan başkan, hacı adaylarını kıskandığını ifade ederek selam ve dualarıyla bizleri hatırlamalarını hacı adaylarından istedi.  Darıca hacı adaylarını uğurlama töreninde mesajlarıyla geceye damgasını vuran Darıca Kaymakamı Osman Ateş şu hatırlatmalarda bulundu: "Haccın sembolik yönü vardır. Hz. Âdem (as) ile Havva validemizin buluştuğu Arafat’ta mutlu bir yuvanın işaretleri hatırlanır. İbrahim (as) oğlu İsmail (as)’e “Yavrucuğum!” İsmail (as)’de babası İbrahim (as)’e “babacığım!” şeklinde hitap ediyor. Bu örnek insanların birbirlerine hitaplarında saygıyı ve sevgiyi görüyor, baba-oğul, anne-kız ilişkilerimize bir örnek buluyoruz. Safa ile Merve arasında Hacer validemizin çocuğu için verdiği mücadeleyi hatırlayarak İsmail (as) gibi nesillerin yetişmesi için mücadele edilmesi gerektiğini öğreniyoruz. Hac ibadetinden öğrendiğimiz bütün bu güzellikleri hayata geçirmek için Rabbimize söz veriyor ve engel olmaya çalışan şeytana temsili olarak taş atıyor ve mücadelemizi göstermiş oluyoruz" diyerek hacı adaylarını uyardı. Okunan ilahi ve kasidelerin, getirilen tekbir, telbiye ve salavat-ı şerifelerin ve yapılan konuşmaların ardından Belediye başkanı tarafından hacı adaylarına hediyeleri verildi.