Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

rnrnUcuz iPhone'a Apple'dan Net Yanıt

Apple'ın dünya genelinde pazarlamasından sorumlu ismi Phil Schiller, son dönemde ortaya çıkan "düşük fiyatlı iPhone" söylentilerine çok net yanıt verdi.

rnrnUcuz iPhone'a Apple'dan Net Yanıt
11 Ocak 2013 - 13:19

Apple'ın "tek telefon" politikası, orta düzey bir cihaz isteyen teknoloji meraklılarını yıllardır çaresiz bırakıyor. Bu nedenle, ne zaman yeni bir "uygun fiyatlı iPhone" söylentisi başlasa büyük olay oluyor. Hatta bankaların, benzin istasyonlarının ya da teknoloji marketlerin en çok ilgi gören kampanyaları genelde iPhone ödüllü oluyor.

Son olarak, CES 2013'ün hemen öncesinde ortaya atılan "uygun fiyatlı iPhone" söylentisi de, neredeyse tüm fuarı gölgede bırakmış, bakışların Apple'a yönelmesini sağlamıştı. Buna karşın, Apple Global Pazarlama Kıdemli Başkan Vekili Phil Schiller, meraklı bekleyişi hayal kırıklığıyla sonuçlandıracak o açıklamayı yaptı: "Ucuz akıllı telefonlar ne kadar popüler olursa olsun, bu hiçbir zaman Apple ürünlerinin geleceği olmayacak. Esasen, Apple'ın pazar payı sadece yüzde 20 civarında olsa da, kârın yüzde 75'i bize ait."

Analistler, ucuz bir iPhone'un yarım milyar kullanıcıya ulaşabileceğini öne sürüyor. Elbette burada akla, Apple'ın en çok beslendiği "karizma" faktörü geliyor. Neticede, herkeste bir iPhone olursa, iPhone sahibi olmanın bir anlamı kalmayacaktır. Anlaşılan Apple, ürünlerinin sahip olduğu "ulaşılmaz" imajıyla sağladığı yüksek kârı, sürümden kazanmaya tercih ediyor.

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.  



Kaynak: http://teknoloji.milliyet.com.tr/ucuz-iphone-a-apple-dan-net-yanit/mobildunya/haberdetay/11.01.2013/1654120/default.htm



Etiketler: CES , Apple , iPhone , teknoloji , 2013 , olursa , neticede , sadece