Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İspirli, İl Milli Eğitimin faaliyetlerini anlattı

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli Meclis Salonunda gerçekleştirdiği sunumda ilimizde toplam 335 bin öğrencinin ve 842 okulun olduğunu söyledi.

İspirli, İl Milli Eğitimin faaliyetlerini anlattı
09 Ocak 2014 - 12:28
 İl Genel Meclisi Ocak ayı dördüncü birleşimi bugün 100. Yıl Toplantı Salonunda gerçekleşti. Toplantıya Meclis Başkanı Fahim Kılıç başkanlık etti. Yoklama ile başlayan Meclis toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirlide katıldı. İspirli, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 2013 faaliyetlerini gerçekleştirdiği sunum ile meclis üyelerine aktardı.
 
335 BİN ÖĞRENCİ 842 OKUL
İl Mili Eğitim Müdürü Nevzat İspirli meclis salonunda gerçekleştirdiği sunumda, ‘’İlimizde ortaöğretimde okuyan 90 bin 48 öğrenci bulunmaktadır. Bu öğrencilerden 52 bin 852 öğrenci meslek lisesinde okumaktadır. İl genelinde 335 bin öğrencimiz ve 842 okulumuz mevcuttur. Taşımalı eğitim ile toplamda 10 bin öğrenciyi her sabah evlerinden alıyor okullarına götürüyoruz ve her akşam da evlerine bırakıyoruz’’ dedi
 
İSTİHDAM DA BİRİNCİYİZ
Yeni yapılan binaların çağımıza uygun şekilde yapıldığını belirten İspirli; ‘’İlimizin hemen hemen bütün ilçelerinde okullarımız çağımıza uygun şekilde modern mimari özelliklere sahip.2013 yılında 28 adet okul binasına 559 adet derslik, 9 atölye, 6 adet spor salon, 1 adet pansiyon tamamlanarak hizmete girdi. İlimizde resmi okullarda 15 bin 27 öğretmen, özel kurumlarda 4 bin 718 öğretmen toplam 22.565 öğretmen görev yapmaktadır. Bunlara halk eğitim merkezlerindeki öğretmenler dâhil değildir. Ayrıca mesleki eğitimde ve öğretiminde mezun olduktan sonraki istihdamda Türkiye’de birinci durumdayız. Bu hizmetlerin gerçekleştirilmesinde bize her zaman destek olan başta sayın valimiz olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.
 
İMAM HATİP 16 FEN LİSESİ 1
İl Mili Eğitim Müdürü Nevzat İspirli’nin sunumu sonrasında çalışmalar hakkında soru soran CHP’li Nuran Atalay, ‘’ Tarikat kreşleri ne yazık ki üzerinden bir yılı geçmiş olmasına karşı olmasına rağmen 3-4 yaşındaki çocukların ne olduğu belirsiz ortamlarda eğitildiğini bu eğitimlere devam edildiğini hala gözlemliyoruz. Küçücük çocukların akıllarına neler sokulduğu bilinmiyor. Çalışma yapılıp yapılmadığını bilmek istiyorum. Yaptığını sunumda da belli olduğu gibi çok emekler verilmiş. Ancak dikkatimi çeken en önemli konu var. 2013 yılının başından itibaren açılan İmam Hatip Lisesi sayısı 16, Fen Lisesi sayısı ise 1. Bu konuda hiçbir yorum yapmadan yorumu sizlere bırakıyorum. Bunun sebebi nedir?’’ diye sordu.