Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıcalı Karslılar, Atamıza gitti!

Darıca Kars İli ve İlçeleri Dayanışma Derneği yönetim kurulu ve üyeleri Arif Gülen başkanlığında Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 74. Yıldönümünde Anıtkabiri ziyaret ettiler.

Darıcalı Karslılar, Atamıza gitti!
10 Kasım 2012 - 11:34
 Darıca Kars İli ve İlçeleri Dayanışma Derneği yönetim kurulu ve üyeleri Arif Gülen başkanlığında Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 74. Yıldönümünde Anıtkabiri ziyaret ettiler. Duygu yüklü anların yaşandığı ziyarette dernek yönetimi ve üyeleri adına başkan Arif Gülen, anıt mozolesine askerler eşliğinde çelenk sundu. Saygı duruşunun ardından başkan Gülen şeref defterini imzaladı.
 
Perşembe günü saat 08.00 sıralarında dernek binası önünden 50 kişilik heyetle başkent Ankara’ya Anıtkabire gitmek üzere yola çıkan Darıca Kars İli ve İlçeleri Derneği yönetimi ve üyeleri saat 14.00 sıralarında Anıt Kabirde hazır oldular.
 
GÖZYAŞLARINI TUTAMADILAR
Görevlilerin büyük ilgisiyle karşılanan heyet ilk olarak Atatürk Müzesini ziyaret ettiler. Duygusal anların yaşandığı müze ziyaretinde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının tarihimize büyük bir gurur yaşattıkları savaş zaferleri hakkında ayrıntılı bilgiler aldılar. Çanakkale, Sakarya ve Kurtuluş savaşları gibi tarihi zaferleri kazanarak Cumhuriyetin kuruluş tarihi ile ilgili yaşananları bir kez daha yüreklerinde hisseden dernek üyeleri zaman zaman gözyaşlarını tutamadılar.
 
ATALARINI YAKINDAN GÖRDÜLER
Müze ziyaretinde ayrıca Atatürk’ün doğumundan ölüm yılına kadar önemli bilgilere sahip olma imkânı bulan dernek üyeleri, Atatürk’ün bal mumundan yapılmış görüntüsünü, giysilerini, silahlarını, kullandığı eşyalarını, yaptığı unutulmaz çalışmalarını, devrimlerini, ülkenin düşman işgalinden kurtuluşunda yaşananları yerinde görme ve bilgi sahibi olma imkânını buldular.
 
HUZURUNA ÇIKTILAR, SAYGIYLA SELAMLADILAR
Bir saat süren müze ziyaretinin ardından yağmur altında Anıtkabir önünde çelenk sunumu töreni için toplanan heyet askerler eşliğinde Ata’nın huzuruna çıktılar. Çelenk sunumu töreninde Mehmetçiklerin ellerinde bulunan çelenk ile birlikte uygun adımlarla Atatürk’ün Mozolesinin önüne gelen dernek üyeleri, başkan Arif Galen’in askerlerle birlikte çelenk sunumunun ardından Atatürk’ün huzurunda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunarak, selamladılar.
 
BAŞKAN ŞEREF DEFTERİNİ İMZALADI
Daha sonra şeref defterini yazmak ve imzalamak için müze girişine giden Darıca Kars İli ve İlçeleri Dayanışma Derneği yönetimi ve üyeleri burada da ilk olarak saygı duruşunda bulundular. Daha sonra Dernek Başkanı Arif Gülen şeref defterine duygu ve düşüncelerini anlatan bir not düşerek şeref defterini imzaladı. Başkan Gülen, yazdıklarını dernek üyeleriyle paylaştı ve tören sona erdi.
 
İSMET PAŞAYA ZİYARET
Daha sonra Atatürk’ün silah arkadaşı İsmet İnönü Paşa’nın Anıtını ziyaret eden dernek üyeleri burada da dualar ettiler. Üyeler İsmet İnönü Paşa’nın Anıt Mezarının başında guruplar halinde dualarını tamamlayarak, İsmet Paşayı da selamlayarak, saygı duruşunda bulundular. 
 
MAKAM ARAÇLARINI GÖRDÜLER
Son derece anlamlı bir çalışmaya imza atan Darıca Kars İli ve İlçeleri Dayanışma Derneği yönetimi ve üyeleri Anıtkabir ziyareti sonrasında ayrıca Atatürk’ün kullandığı makam araçlarını, deniz teknesi ve savaş topu üzerine konulan cansız bedeninin görüntüsünü yakından görme imkânı buldular.
 
ÜYELERDEN BAŞKANA TEŞEKKÜR
Tören sonrası Dernek başkanı Arif Gülen’e teşekkür eden dernek üyeleri, yapılan anlamlı programdan son derece memnun olduklarını söylediler. Özellikle bayan üyeler başkan Gülen’e, ‘Bizlere böyle anlamlı bir program yaşattığın için Allah senden razı olsun. Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu ve onun tüm silah arkadaşlarını, atalarımızı, onların güzel ülkemiz için yaptığı tarifi olmayan o büyük mücadeleyi yerinde görme ve dinleme fırsatı verdiğin için teşekkür ediyoruz. Bizi bir de Çanakkale’ye götürürsen çok daha memnun oluruz’ dediler.
 
BAŞKANDAN TEŞEKKÜR KONUŞMASI
Akşam saatlerinde Anıtkabir’den ayrılan heyet Darıca’ya dönmek üzere yola çıktı. Otobüs içinde kısa bir konuşma yapan başkan Arif Gülen, dernekçiliğin nasıl yapılması gerektiğini, neler yapılması gerektiğini benzer çalışmalarımızla bir kez daha göstereceğiz. Atamızın huzuruna çıkarak önemli tarihi bir görevi yerine getirdik. Bundan da son derece onurlu ve gururluyuz” dedi. Başkan Gülen, tüm Karslı hemşerilerinin Darıca’da birlik ve beraberlik içerisinde olmaları gerektiğini bir kez daha hatırlatarak, Kars, Iğdır ve Ardahanlı tüm hemşerilerimiz artık Darıca’da varlıklarını en güçlü bir şekilde hissettirmelidirler şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı. Heyet 15 saat süren anlamlı ziyaretini tamamlayarak aynı gün saat 22.30 sıralarında Darıca İstasyon Caddesi üzerindeki dernek binasına hiçbir olumsuzluk yaşamadan gelerek Ankara Anıtkabir ziyaretini bitirdile