Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Üniversite, bayramdan sonra gündemde!

AK Parti Kocaeli Milletvekili M. Ali Okur, taslağı önemli ölçüde hazır olan Gebze Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin bayram tatilinden sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde(TBMM) gündeme geleceğini söyledi.

Üniversite, bayramdan sonra gündemde!
23 Ekim 2012 - 09:43
 Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün(GYTE) kapatılarak Gebze Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ne dönüştürülmesiyle ilgili çalışmalar son aşamasına geldi.  Yüksek Öğretim Kurumu(YÖK), Maliye Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı gibi birçok kurumdan görüş alınırken, taslağın da yavaş yavaş şekillendiği aktarıldı. Milli Eğitim Bakanlığı kurulacak olan yeni Gebze Üniversitesi’ne sıcak bakarken, YÖK de olumlu görüş bildiren kurumlar arasında yer aldı. Yalnızca Maliye Bakanlığı, Tıp Fakültesi’nin kurulması aşamasında oluşacak ağır maddi yükten ötürü olumsuz görüş savunurken, AK Parti Kocaeli Milletvekili M. Ali Okur bu görüşün standart bir görüş olduğunu Gebze Üniversitesi’ni olumsuz yönde etkilemeyeceğini aktardı.
 
İÇERİK BELİRLENİYOR
Gebze Bilim ve Teknoloji Üniversitesi taslağına imza atan AK Parti Kocaeli Milletvekilleri M. Ali Okur, Fikri Işık ve Bakan Nihat Ergün gibi isimler, GYTE bünyesindeki Fen Bilimleri, İşletme, Mimarlık ve Mühendislik Fakülteleri ve yeni kurulacak Tıp, İlahiyat, Sağlık Bilimleri, Sanat ve Tasarım, Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakülteleri ile fakülte sayısını 9’a yükseltmeyi öngörmüşlerdi. Bu konuda görüş bildiren YÖK, adı Bilim ve Teknoloji üniversitesi olan bir yapılanmada İlahiyat Fakültesi’nin gereksiz olduğunu, Gebze ve Darıca bölgesinin sanayi ihtiyacına göre yeni bölümler açılması gerektiğini vurgulamıştı.
 
M. ALİ OKUR TAKİPTE
Geçtiğimiz hafta Salı günü Gebze Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile ilgili toplantı yaptıklarını hatırlatan Okur, “Bayramdan sonra meclis gündemine gelmesi için çalışmaları hızlandırıyoruz. Amacımız, Bakanlar Kurulu onayını almak ve kanunu meclisten geçirmek. Bu konuyla ilgili verdiğimiz sözler var. Milletvekillerimiz dışında yapılan açıklamalar ve kamuoyunu yanlış yönlendiren beyanlar gerçeği yansıtmıyor.” dedi.