Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

SP'de heyecan başladı

Geçtiğimiz yerel seçimler öncesinde belediye başkanlığına garanti gözüyle bakan, ancak sandıkların açılmasıyla yıkımı da birlikte yaşayan Darıca Saadet Partisi, umut beslediği 2013 yerel seçimlerine güçlü isimlerle girmeye hazırlanıyor.

SP'de heyecan başladı
04 Ekim 2012 - 09:11
 Geçtiğimiz yerel seçimler öncesinde belediye başkanlığına garanti gözüyle bakan, ancak sandıkların  açılmasıyla  yıkımı da birlikte yaşayan Darıca Saadet Partisi, umut beslediği 2013 yerel seçimlerine güçlü isimlerle girmeye hazırlanıyor. Gazetemizin edindiği bilgilere göre, Darıca SP,  2013 Ekim ayında yapılacak yerel seçimlere şimdilik 5 aday adayı ile girmeyi planlarken, adı sır gibi saklanan bürokrat bir ismi de elinde koz olarak tutuyor. 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri’nde de aday adayı olan 2 isim ile birlikte teşkilatın en başında yer almış başkanlar ve kurt bir siyasetçinin 2013 ekim ayı için şimdiden kolları sıvadığı öğrenildi.
 
SP’Yİ İŞİNDEN DAHA ÇOK DÜŞÜNEN DURSUN KOÇAL
Muhtemel aday adaylarından eski Teşkilat başkanlarını Dursun Koçal, parti içinde en saygın isimlerin başını çekiyor… Şu an teşkilatın en tepesinde olmamasına rağmen partililer arasında hala aynı muameleyi gören Taştan’ın, siyasete,işinden daha çok zaman ayırarak SP’yi arzu ettikleri konuma getirmeyi hedeflediği söyleniyor. 
 
MUSTAFA AYDIN YİNE YOLA KOYULUYOR
Geçen dönem de aday adayı olan Mustafa Aydın’ın o tarihlerde nerede hata yaptıklarını tahmin edercesine bu dönem de Darıca Belediye Başkanlığı’na aday adayı olduğunu fısıldıyormuş çevresine… 1976 doğumlu olan Aydın’ın uzun zamandan bu yana hem siyasette yer alması, hem de genç olması kendisine avantaj sağlayacak gibi…
 
NAMIK DEMİR KENDİSİNİ TANITAMADI
Önceki seçimlerde aday adayı olan diğer bir isim ise İspirli olan  Namık Demir… 2009 yılında da belediye başkanlığı için adını yazdıran Namık Demir’in buna rağmen kendisini tanıtmakta yetersiz kaldığı ifade ediliyor. Bu şekilde aday adayı olması durumunda şansının da yok denecek kadar az olduğu belirtiliyor. 
 
ESKİ BAŞKAN, BELEDİYEYİ DÜŞÜNÜYOR
Geçtiğimiz yıl SP. İlçe Teşkilat Başkanlığını yapmakla birlikte Gebze Belediyesi Güreş İhtisas Kulübü Başkanı da olan Ali Taştan’ın adı da başkan aday adayı olarak geçiyor. Darıca Belediye Başkanlığını için aday adayı olacağı tahmin edilen Taştan’ın şimdiden kulis çalışmalarına başladığı ifade ediliyor.
 
MEVCUT BAŞKAN DA HAZIR
Mevcut ilçe başkanı Yener Dursun’un da aday adayı olma planları yaptığı gelen bilgiler arsındaki yerini koruyor… Teşkilatın gücünü de arkasına alan SP. Darıca İlçe Teşkilat Başkanı Yener Dursun’un en büyük avantajı oldukça mütevazi oluşu…
 
KURT SİYASETÇİ İBRAHİM ALTAY SAHAYA İNİYOR
Muhtemel aday adayları arasında en yaşlı isim olarak göze çarpan 1960 Erzurum Şenkaya doğumlu İbrahim Altay, Refah ve Fazilet Partisi ilçe yöneyim kuruluğu üyeliklerinde bulunduktan sonra SP il yönetim kurulunda görev yaptı. Darıca`da ikamet eden ve müteahhitlik yapan Altay, AK Parti`yi eleştirmekle kendini tanıttı. 
 
KİM BU ÖNEMLİ BÜROKRAT?
Herkesin çok yakından tanıdığı önemli bir bürokratın da Darıca Belediye Başkanlığı için aday adayı olacağı kulaktan kulağa dolaşıyor. Adı sır gibi gizlenen bu bürokratın kabul etmesi durumunda diğer isimlerin aday adaylığı düşüncelerinden vazgeçerek kendisine destek verecekleri ifade edilmekte..