Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Validen 19 Mayıs Mesajı

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Validen 19 Mayıs Mesajı
19 Mayıs 2016 - 00:01
 Vali Güzeloğlu yayınladığı mesajında şu görüşlere yar verdi;
Değerli Kocaelililer; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı milletçe, genci ve yaşlısıyla birlik, dayanışma içinde gurur ve coşkuyla kutluyoruz.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 da Samsun’dan başlattığı eşsiz mücadele, büyük Zaferle taçlandırılmış ve bu Zafer neticesinde bağımsız Türkiye’nin, Cumhuriyetin temelleri atılmıştır. Bu bakımdan 19 Mayıs bağımsızlığımızın adına bir milat olmuş, milli hafızamızda önemli bir yer edinmiştir. Bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen başlatılan bu yürüyüş, milletimizin birlik ve beraberliğinden, aynı hedef ve idealler etrafında kenetlenmesinden güç almış, işgal kuvvetleri karşısında vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı için bir millet ayağa kalkmış, dönemin çok ağır şartlarına rağmen tarihte eşine az rastlanır bir kurtuluş destanı yazılmıştır. Bu mücadelede etnik köken, din, mezhep ayırt edilmeksizin, kadın, erkek, genç, yaşlı farkı olmaksızın milletimizin bütün fertleri, vatan müdafaası için yan yana durmuş, omuz omuza vermiş, bizi birleştiren ortak değerleri yücelterek, zafere ulaşılmıştır.
Bugün eğer,  güçlü, gelişen, yükselen bir Türkiye’den söz edebiliyorsak, bunu geçmişte atılan kararlı ve ileri görüşlü adımlara borçluyuz. Gösterilen olağanüstü gayretlere, verilen onurlu mücadelelere ve ödenen bedellere borçluyuz. İstiklal mücadelesine egemen olan ruh ve ecdadımızın azmi, ilerlemekte olduğumuz bu süreçte bizler için de önemli bir ilham kaynağı olmaya ve yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir.

Sevgili Gençler; İstiklal Mücadelesinin sembol günü olan 19 Mayıs’ı, istikbalin sembolü gençlere bayram olarak armağan eden Atatürk, “Gençler, cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız. Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz.” Sözleri ile gençliğe ve gençlere olan güvenini vurgulamıştır.
Geleceğimizin teminatı, varlığımızın garantisi sevgili gençler;  büyük bedeller ödenerek güçlükler içerisinde kurulan Cumhuriyeti korumak, yeni eserlerle güçlendirmek en önemli göreviniz ve idealiniz olmalıdır. Türk gençleri olarak çalışmalarınız, duyarlılığınız ve kararlılığınızla atalarımızın sizlere duyduğu güvene layık olacağınıza inanıyoruz. Sizleri seviyor, sizlere güveniyor ve sizlerle gurur duyuyoruz. Bu vatan, bu bayrak, bu bayram sizindir ve sizlere emanettir.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyor, hepinize sevgilerimi sunuyorum.