Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Eylemler her vatandaşımızın hakkı

Vali Topaca il genelindeki eylemlerin ufak tefek taşkınlıklar olsa da hoşgörü içerisinde geçtiğini, polise de gaz kullanmamaları konusunda talimat verdiğini söyledi

Eylemler her vatandaşımızın hakkı
07 Haziran 2013 - 09:06
 Vali Topaca, Taksim Gezi Parkı'ndan tüm yurda yayılan ve ilimizde de 5 gündür devam eden protestolarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, il genelindeki eylemlerin ufak tefek taşkınlıklar olsa da hoşgörü içerisinde geçtiğini, polise de gaz kullanmamaları konusunda talimat verdiğini söyledi. Kocaeli Valisi Ercan Topaca Gebze'deki Vilayet Ofisi'nde DHA muhabirlerine açıklama yaptı. Vali Topaca, medeni ölçüler içerisinde gösteriler devam ettiği için Kocaeliler'e teşekkür ettiğini söyledi. Vali Topaca şunları söyledi:
 
“SALDIRI OLMADIĞI SÜRECE MÜDAHALE ETMİYORUZ”
 “Tabi burada vatandaşlarımızın duyarlılığı, esnafa, etrafa, diğer vatandaşlarımıza eylemin dışında kalanların da hayatlarına saygı gösterecek şekilde eylemler devam ediyor. Zaman zaman ufak tefek taşkınlıklar veya etrafı rahatsız edecek bazı ufak şeyler olsa da genel anlamında bizim ilimizde belli bir hoşgörü içeresinde, belli bir saygı içerisinde bu eylemler oldu. Bugünlerde de biraz daha tansiyon düşerek devam ediyor. Önümüzdeki günlerde de bunun normal şekilde artık yavaş, yavaş sonlanacağını tahmin ediyorum. Burada benim vatandaşlarımından, özellikle eyleme katılan arkadaşlarımızdan, kardeşlerimizden ricam, devlet olarak biz, polis, jandarma onların eylemlerine saygı gösteriyoruz. Şayet herhangi bir vatandaşımıza, polisimize veya herhangi bir yere saldırı olmadığı sürece müdahale etmiyoruz. Ben talimat verdim. Çok zorunlu olmadıkça polisimiz gaz kullanmıyor. İlk gün geçen cumartesi günü, polis bariyerini yıkacak seviyede bir girişim olunca orada bir defalık gaz kullanma durumu oldu. O da sınırlı bir şekilde ve de benim bilgim dahilinde yapıldı. Onun dışında böyle bir şeye ihtiyaç duymadık. Vatandaşlarımızda o hassasiyeti o duyarlılığı gösteriyorlar.”
 
“EYLEMLER HER VATANDAŞIMIZIN HAKKIDIR”
Kocaeli Valisi Ercan Topaca açıklamasında “Bu eylemler her vatandaşımızın hakkıdır. Düşüncesini, isteğini bir şekilde kamuya veya devletin ilgili birimlerine toplantı ve gösteri yürüyüşü yapmak suretiyle iletebilir” diyerek şöyle devam etti:  “Bu kanundur. Düzenlenmiş, çerçevesi çizilmiş bir haktır. Bunu her vatandaşımız kullanabilir. Bu süreçte de bizim ilimizde de vatandaşlarımızın bir kısmı bu hakkını kullandı. Burada netice olarak Kocaeli bir markadır. Bir üretim üssüdür. Yerli ve yabancı yatırımlar vardır ve yatırım açısından da Türkiye'nin en cazip illerinden ve bölgelerinden birisidir. Bu markanın zedelenmemesi gerekiyor. Buradaki asayişin güvenliğin toplumsal barışın korunması gerekiyor ve bunun gerek ülkemize gerek uluslararası alanda da çok ciddi faydaların olacağını düşünüyorum. Bütün vatandaşlarımızın ulusal refahımıza yapılan katkı açısından da bu marka değerinin Kocaeli'nin huzur kenti ve bu tür olaylarda soğuk kanlı Kocaeli imajını zedelenmemesi gerektiğini düşünüyorum. Vatandaşlarımızdan da bu konuda yakın ilgi destek ve anlayış bekliyorum.”