Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Ünlüler obezite için yürüdü

Betül Demir, obeziteye dikkat çekmek amacıyla Beyoğlu’nda düzenlenen yürüyüşe katıldı

Ünlüler obezite için yürüdü
13 Ekim 2012 - 11:38
Türk Böbrek Vakfı’nca (TBV), aşırı şeker tüketimine ve obezitenin kronik böbrek hastalıklarına etkilerine dikkati çekmek amacıyla Beyoğlu’nda ’’Obezite ile Mücadele Yürüyüşü’’ düzenlendi.
 
Galatasaray Lisesi önünden başlayan yürüyüşe, vakıf başkanı Timur Erk ve vakfın sosyal komite üyeleri ile Betül Demir, Ece Erken, UPS Spor Kulübü sporcuları ve böbrek hastaları katıldı.
 
Erk, yürüyüş öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, günümüzde obezitenin ve şeker kullanımının gittikçe arttığını belirterek;
 
’’Hastalıkların önemli bir kısmı beslenme hatalarından kaynaklanıyor. Fazlasıyla karbonhidrat, yağ ve şeker içeren hazır gıdaların, pratik olmalarından dolayı yaygınlaşması ve şekerleme gibi çok kalorili ancak besin değeri düşük gıdaların erişiminin kolaylaşması obeziteye zemin hazırlıyor’’ dedi. 
 
 
 
Ülke olarak şeker hastalığı, yüksek tansiyon, kalp hastalıkları ve kronik böbrek hastalığı ile karşı karşıya olunduğunu vurgulayan Erk, obeziteye karşı herkesi mücadeleye çağırarak, şöyle konuştu: 
 
’’Bugünden başlayarak çayımıza şeker atmayalım, akşam üstü acıktığımızda kek-kurabiye yerine bir dilim tahıllı ekmek ile peynir, domates yiyelim. Bol su içelim, aşırı şeker içeren gazlı içecekler yerine evde şekerini kontrol ederek limonata yapalım. Çocuklarımızın beslenme çantalarına çikolata, gofret, bisküvi yerine mevsim meyveleri, kuru yemişler koyalım.’’
 
Daha sonra mezura ile Ece Erken ve Betül Demir’in belini ölçen Erk, Erken ve Demir’in ideal ölçülerde olduğunu söyledi.
 
Ece Erken de formun korunması için spor yapılması ve yemek yerken ölçünün kaçırılmaması gerektiğini kaydetti. 
 
 
 
Betül Demir ise spor yapmanın önemini vurgulayarak, şekeri bilinçli tükettiğini belirtti. 
 
Etkinlikte, özel olarak hazırlanmış kostümü giyen obezite hastası Cem Çürük, 136 kilo olduğunu ve fazla kiloları nedeniyle birçok sıkıntı çektiğini anlatarak, vatandaşları bilinçli şeker tüketimi konusunda uyardı. 
 
Açıklamaların ardından, ellerinde Türk bayrakları ve ’’Günde 2 litre su için’’, ’’Şeker tüketimini sınırlandırın’’ yazılı dövizler bulunan katılımcılar Taksim Meydanı’na kadar yürüdü.
 
Vakıf görevlilerinin güzergahtaki vatandaşlara mezura dağıttığı yürüyüşte, Ayhan Şahenk İlköğretim Okulu bando takımı da katılımcılara eşlik etti. 
 
Yürüyüş, Cumhuriyet Anıtı’na çelenk konulmasıyla son buldu.