Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Gebze'de savaş zamanı

Kurtuluş Savaşı Mahşeri adlı oyun Gebze’nin düşman işgalinden kurtuluş günü olarak ilan edilen 12 Ekim’de, Gebze Kent Meydanı’ndaki Gebze Belediyesi Kültür Merkezi’nde sahneleyecek.

Gebze'de savaş zamanı
06 Ekim 2012 - 16:52
 Genel sanat yönetmenliğini Gölcüklü Mehmet Cinemre’nin yaptığı Sırf Tiyatro, Kurtuluş Savaşı Mahşeri adlı oyunu Gebze’nin düşman işgalinden kurtuluş günü olarak ilan edilen 12 Ekim’de, Gebze Kent Meydanı’ndaki Gebze Belediyesi Kültür Merkezi’nde sahneleyecek. Saat 19:30’ da sahnelenecek oyuna ilginin yoğun olması bekleniyor. Sırf  Tiyatro’nun kendi tasarladığı kolaj tipi çalışmada oyunu Bahadır Gökçek yönetti. Murat Kaya, Ali Alp, Bahar Öcalan, Murat Kaçmaz, Suat Atan, Hilal Yurdakul, Tahsin Macit, A.Kadir Toprak ve Hayrullah Kum’un rolleri paylaştığı oyun Kurtuluş Savaşı Destanı’nı yazanların o dönemde verdikleri mücadeleyi anlatıyor. Sırf Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Cinemre, Kurtuluş Savaşı destanımızın yazıldığı şanlı yılları anlatan oyunu Gebze’nin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünde sahneleyecek olmaktan ayrı bir haz duyduklarını söyledi.

GEBZE’NİN İŞGALDEN KURTULUŞU

Gebze’inn işgalden kurtuluşunun coşkusuna sahneden eşlik etmenin mutluluğunu yaşayacaklarını söyleyen Cinemre, oyuna bir ayda hazırlandıklarını ve  oyunun izleyicinin beğenisini kazanacağına inandıklarını kaydetti.  Oyun için daha önce altyapı çalışması yaptıklarını, 28 Haziran’da Servetiye Siperleri’nde Kurtuluş Savaşı yıllarının canlandırmalarını gerçekleştirdiklerini aktaran Cinemre, Gebzeli tüm tiyatroseverleri oyuna beklediklerini dile getirdi.