Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇARESİZ FATMA 10 YILDIR KANSERLE MÜCADELE EDİYOR

Fatma Kaşdaş’ın dramı yürekleri acıtıyor. Derince’de oturan Kaşdaş’ın bir bacağı felçli, bir ayağı yaralı ve kanser. 10 yıldır direniyor. Ayağı kesilirse hayatı kurtulacak ama 50 bin lira gerekiyor. Bu parayı ise bulması imkansız. Çünkü ne bir sosyal güvencesi var ne de sahip çıkanı. Şimdi Fatma Kaşdaş, çaresizce feryat ediyor.

ÇARESİZ FATMA 10 YILDIR KANSERLE MÜCADELE EDİYOR
13 Mayıs 2013 - 07:50
 Sol ayağının felçli olduğunu, ayrıca sağ ayağında da yara belirdiğini, 10 senedir mevcut ve kronikleşmiş bir yara haline geldiğini, İzmir Dokuz Eylül Hastanesi’nde bu ayağından ameliyat olduğunu,  doktorun ayağına Frucın kremi sürdüğünü ve  bu kremin alerji yaptığını, ameliyatlı bölgenin sulandığını, Gref yani tana tutmadığını, iyileşmeden taburcu edildiğini ifade eden Kaşdaş, “ Benim de kimsem olmadığı için oğlumla beraber bu yarayla 10 yıl yaşam mücadelesi verdim. 3-4 ay önce yine İzmir Dokuz Eylül Hastanesi’ne gittim. patoloji sonucunda cilt kanseri olduğumu söylediler, ameliyat önerdiler ben de kabul etmeyerek sonuçlarımla bu kez Kocaeli Umuttepe Araştırma Hastanesi’ne geldim. Burada da patoloji sonucu onaylandı, kanserin ve kemiğe sıçradığını ve  kesilmesi gerektiğini  söylediler.” şeklinde konuştu..
 
AYAĞI KESLİRSE KURTULACAK AMA PARA YOK
Dünyasının başına yıkıldığını, kendisinden başka kimsesi olmayan 16 yaşında lise 2’ye giden bir oğlu olduğunu, en sonunda İstanbul Şişli’de Onkoloji ve Ortopedi Tümör doktoru bulduğunu,  çevreden aldığım yardımlarla o doktora gittiğini anlatan  Fatma Kaşdaş,  doktorun kendisine “Fatma Hanım, ben Özel Memorial Hastanesi’nde ameliyat yapıyorum senin durumun evet ortada ben bu kanseri ekibimle temizlerim seni kurtarırım ama Plastik Cerrah, Mikrocerrah Doktoru tam bir ekip operasyonuna girecek. Bu operasyon bir yüz nakli kadar riskli durumda, bundan dolayı masraflı sana 50 bin kadar bir masraf çıkar” dedi. Benim de maddi durumum olmadığından dolayı siz duyarlı vatandaşlarımızdan yardım bekliyorum. Sesimi duyurmak istiyorum. 16 yaşındaki oğlumun benden başka kimsesi yok, onun için yaşamalıyım hastalığım gün geçtikçe yayılıyor. Bana yardım edin” diye feryat etti.
 
HAZİN BİR YAŞAM ÖYKÜSÜ
Fatma Kaşdaş, hayat hikayesini de  şöyle anlatıyor.”  %84 ağır özürlü  bir bayan. 18 yaşında iken  evlilik yapmış. 4 senelik bir evlilik hayatım oldu. Bu evlilik süresince eşim alkol kullanıp sürekli bana şiddet uyguladı. Daha sonra böyle yaşamaya dayanamayıp psikolojik olarak çöktüğüm için ayrıca kimsem olmadığı için 2.kattan atlayarak belden aşağı felç oldum. Adana’da geçirdiğim operasyonlar sonucunda aslında tüm sıkıntıların başlangıcı oldu. 10 yıl sonra bakıma muhtaç olduğum için bir evlilik daha yaptım. Bu evliliğim 6 ay sürdü çünkü eşim beni 5 aylık hamileyken terk etti ve bu evlilikten bir oğlum var.”dedi.