Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'da 18 Mart unutulmadı!

Çanakkale Deniz Savaşı Zaferi’nin 104. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Darıca’da kapsamlı bir program düzenlendi.

Darıca'da 18 Mart unutulmadı!
19 Mart 2019 - 08:56
Darıca Cumhuriyet Meydanı’nda protokol mensuplarının, gazilerin, şehit yakınlarının, idari birim amirlerinin, siyasilerin, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin, muhtarların, öğretmen, öğrenci ve vatandaşların katılımı ile Atatürk Anıtı’na çelenk sunum ile başladı. Şehit Yakınları ve Gaziler Derneği, Darıca Belediyesi ve Darıca Kaymakamlığı çelenklerinin anıta konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan günün ilk programı daha sonra Nenehatun Mezarlığı’nda bulunan şehitlikte devam etti. Darıca Müftüsü Muharrem Bilgiç tarafından okunan Kur’an-ı  Kerim ve duanın yanısıra ilçe protokolü şehitlerimizin kabrine çiçek bıraktı.
 
DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI
Darıca’da Çanakkale Zaferi’nin kutlamaları ve şehitleri anma programının son durağı Deniz Yıldızları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu oldu. Darıca Şehit Edip Zengin Anadolu Lisesi tarafından organize edilen program boyunca salonu dolduran konuklar gözyaşlarına hakim olamadı. Gerek 104 yıl önce gerçekleşen ve on binlerce Türk askerinin şehit olmasına neden olan o dönemin sunumları gerekse yakın zamanda kaybettiğimiz şehitlerimiz için düzenlenen program içeriklerinde salonu dolduran konuklar duygulu anlar yaşadı. Programda Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ve Darıca belediye Başkanı Şükrü Karabacak günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar gerçekleştirmesinin yanısıra, orotorya sunumu, slayt gösterileri de ilgi ile izlendi. Şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilerin ödülleri de protokol tarafından program çerçevesinde verildi.