Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BBP'de genel başkanlı kongre!

Büyük Birlik Partisi (BBP) Darıca İlçe Teşkilatı`nın 2. olağan kongresi ve ilçe kongrelerinin ilki genel başkan Mustafa Destici`nin katılımıyla gerçekleştirildi. Atamayla gelen Recep Uçar, kongrede tek aday oldu. 167 partilinin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrede 35 kişilik ilçe yönetimiyle 94 il delegesi seçildi.

BBP'de genel başkanlı kongre!
04 Mart 2013 - 08:27
 Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici n Darıca İlçesi’ndeki partisinin kongresinde hükümet için, ‘’PKK’yla onun elebaşısı eli kanlı bebek katili ‘Apo’yla görüştük ‘demiyorlar, bunun yerine, buna ‘İmralı Süreci’ diyorlar ‘’ şeklinde konuştu. Darıça  Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen BBP 2. Olağan İlçe Kongresi’ne katılan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, burada yaptığı konuşmasında ülke gündemine değinerek, hükümetin terör konusunda izlediği politikanın büyük yanlışlıklarla dolu olduğunu söyledi. Akp Hükümetinin milletin önüne suni gündemler koyduğunu da söyleyen Destici,  ‘’ Bu ülkenin asıl sorunu terördür, bu çözülmeden olmaz’’ dedi.Kongreye Genel Başkan Yardımcıları ve MKYK üyeleriyle katılım sağlayan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici,’’ İman ediyorum ki, bizim hazırladığımız ve hükümetle birlikte Genel Kurmay Başkanlığıyla dahi paylaştığımız raporu uygulasınlar terör 1 yılda çözülür hemde Apo’nun önünde diz çökmeden’’ dedi.Destici konuşmasının devamında ‘’ Süreci engellemeyin’’ seklindeki beyanatlara katılmadıklarını da ifade ederek parti olarak bu sürecin ne önünde, ne arkasında ne de yanında olmamakla birlikte tam karşısında olduklarını belirtti. Bu sürecin terörü bitirmeyeceğini de söyleyen  BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, aksine terörle karşı karşıya kalacaklarını ifade ederek,’’ tutanakların basına sızdırıldığından yakınıyorlar, bu tutanaklar iyi ki sızdırıldı iyi ki sızdırıldı ki bu millet gerçekleri gördü. Bunun sızdırıldığına değil içeriğine bakın siz. Apo tehtid ediyor, bunlar doğrumu bunu söyleyin. ‘Bütün PKK’lılar serbest bırakılacak’ diyor, bu doğrumu bunu söyleyin Milletin bilmek istediği bu… Bunları bilmek bizim hakkımız değil mi? Bunu öğrenmek istiyoruz…’’ dedi. Mustafa Destici, mecliste önce 4. Yargı Paketi’nin çıkarılacağı ve bu nedenle de KCK’lıların serbest bırakılacağı, PKK tarafından kaçırılan Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu, ve diğerlerine karşılık 10 bin teröristin serbest bırkılacağını kaydederek bunun bir pazarlık olduğuna dikkat çekti.PKK ile yapılan pazarlıklar sırasında kendilerini en çok  Türk adının ayaklar altına alınmasının yaraladığını söyleyen Destici Başbakana atıfta bulunarak, ‘’ Türk Milleti’nin adının ayaklar altına alınması kisenin haddi değil, hele hele senin hiç değil, bu millet 10 asırdır, bin yıldır  cihanda hüküm sürmüş bir millettir. 75 milyonu Türk, Kürt, Çerkez, Boşnak diye adlandırırsan bu milleti ayrıştırırsın. Bu milleti kimsenin ayrıştırmaya hakkı yoktur. Bu milletin adı da Türk Milletidir’’ şeklinde konuştu.
Ülkeyi 30 yıldır yönetenlerin PKK’yla mücadele edemediğini ve bu nedenle kaybedenin geleceğimiz olduğunu da sözlerine ekleyen Mustafa Destici, ‘’bu sürecin adı ‘Kazan Kazan’ sürecidir, gereğini yerine getirmezseniz  PKK, ve emperyalist güçlerin kazandığı Türkiye’nini ise kaybettiği süreçtir.Bunu durdurun ve terörle mücadele edin, üstelik bu mücadelede iyi gitmek üzereyken bunu yapın. Bebek katiliyle yol haritası çizilecekse hodri meydan seçime gidelim. Bu meclis miadını doldurmuştur erken seçim de kaçınılmaz olmuştur’’ dedi.Büyük Birlik Partisi (BBP) Darıca İlçe Teşkilatı`nın 2. olağan kongresi ve ilçe kongrelerinin ilki genel başkan Mustafa Destici`nin katılımıyla Darıca Belediyesi Spor Salonu`nda gerçekleştirildi. 2009 yılından buyana Darıca ilçe başkanı olan Mustafa Demir, merkez yürütme kurulu üyeliğine seçilince görevi Recep Uçar`a bırakmıştı. Atamayla gelen Recep Uçar, kongrede tek aday oldu. 167 partilinin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrede 35 kişilik ilçe yönetimiyle 94 il delegesi seçildi.
 
RECEP UÇAR`IN YÖNETİMİ
Şazim Boztaş, Zakir Erdoğan, Kenan Atmaca, Şemistan Subaşı, Muhsin Kara, Ömer Tek, Semih Gedikoğlu, Cemal Tek, Erdal Bozkurt, Mehmet zorba, Muhammet Adem Akkaya, Vedat Pırtı, Veysi Yıldız, Hüseyin Palta, Turgut Gedik, Gülten Ağır, Hidayet Turgutlu, Harun Güzelbaba, Nazif Yazgan, Sinan Kundakçı, Sayime Kaya, Murat Üngan, İlhami kurt, Osman Karaca, Bekir Turgut, Hamza Güzelbaba, Ahmet Yurdakul, Yasin Kahveci, Samet Arabacı, Asım Korkmaz, Fikret Bulut, Naci Yücel, Muhammet Kızıltoprak, Sedat Esen, Halit Ekşi.

SİYASİ PARTİLERDE KATILDI
BBP Darıca'nın kongresine BBP'lilerin yanı sıra, MHP Darıca Belediye Başkan Adayı Arif Gülen, SP Darıca Belediye Başkan Adayı Yusuf Demir, SP Darıca İlçe Başkanı Yener Dursun, ünlü işadamı Zeki Gedikoğlu, Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Nevzat Aytekin, Abdi İpekçi Mahallesi Muhtarı İsmail Aydın ve çok sayıda siyasi temsilci katıldı