Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıcalı öğrencilere aşıları yapılıyor

Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü personellerince Darıca’da bulunan ilkokul öğrencilerine Kızamık, Kızamıkçık ve Kabakulak aşısı yapılmaya devam ediyor.

Darıcalı öğrencilere aşıları yapılıyor
10 Nisan 2019 - 17:33
2018-2019 Yılı Eğitim ve Öğretim yılı içerisnde ilkokul öğrencilerine Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanları tarafından (Kkk-Dabt-ipa) Kızamık, Kızamıkçık ve Kabakulak aşısı yapıldı.
Yapılan aşılar hakkında bilgilendirme yapan Darıca İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu şöyle konuştu : “Aşılar günlük hayatta ölümcül hastaları bile önleyen bakteri, virüs gibi enfeksiyon etkenlere karşı bir panzehirdir. Aşılar; zayıflatılmış hastalık virüsü, hastalık etken parçaları, çeşitli zehirli maddelerinden oluşur. Vücut aşıyı aldığı zaman antikor üretir ve bağışıklık sistemi oluşur.” dedi.
 
BAKTERİ VE MİKROPLARA KARŞI
Konuşmasına devam eden Kadıoğlu ; “Aşılar; bakteri, virüs gibi hastalık etkeni mikroorganizmalardan yada bunların ürettiği zehirlerden yapılır. Yan etkilerini ortadan kaldırılması için önce gerekli işlemlerden geçer ama vücutta antikor üretmesine tamamen engel değildir. Canlı virüsler, doğal veya suni tarzda attenüasyonların sonunda elde edilir. Canlı aşılar, çiçek aşısının inek hastalığının etkeni gibi zararsız mikroorganizmalarda kullanılır. Ölü mikropların kullandığı aşılar, kolera ve boğmaca hastalıklarında kullanılan aşılardır. Mikropların ürettiği zehirleri içeren aşılar: Hastalık yapıcı nitelikleri yok edilir. Isı ya da formol gibi kimyasal maddeler kullanarak, etkisini yok eder. Biz de ilkokul ve ortaokul öğrencilerimizi bakteri ve mikroplara karşı korumak için aşıladık” dedi.