Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CHP'nin muhtemel aday adayları

Yerel seçimlerin 27 Ekim 2013'te yapılmasına ilişkin Anayasa değişikliği teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunulmasının ardından, diğer partilerde olduğu gibi CHP Darıca’da da belediye başkanlığını düşünen aday isimlerinin birer birer ortaya çıkmasına neden oldu.

CHP'nin muhtemel aday adayları
02 Ekim 2012 - 09:09
 Belediye Başkan adayı seçimi için CHP’nin Tüzüğünde ‘tüm üyeyle önseçim, genişletilmiş delegeyle önseçim, il ve ilçe delegeleriyle seçim ve merkez ataması’ olmak üzere 4 ayrı yöntem yer alırken, Darıca’daki partililerde ortak görüş, merkez ataması yerine, bir ön seçim olması yönünde. 
Bu kanıyla hareket edilmesi halinde CHP Darıca’da muhtemel aday sayısında da artış sağlanacağını kaydeden partililerden elde edilen bilgilerde şimdilik 7 olan sayının şubat ayında 10 kişiye ulaşacağı belirtiliyor.
 
SEYFETTİN KAYABEY, ÇOK İSTİYOR
Darıca CHP’de başkan aday adayı olarak adı şimdiden konuşulanlar arasında yer alan, İl Genel Meclis Üyesi Seyfettin Kayabey, uzun yıllardan bu yana siyasetin içinde yer alması nedeniyle bunu kendisi adına avantaja çevirmeyi amaçlıyor. 2004 yılında da aday adayı olan ve daha sonraki yıllarda,  partisinin Darıca’daki başkanlığını da yapmış olan Kayabey, örgütün kendisinin yanında yer alacağından emin….
 
ÖZDİNÇER,’BİR DAHA ASLA’ DEMİŞTİ AMA..
Geçtiğimiz yerel seçimlerde CHP Darıca’nın adayı olan Hüseyin Özdinçer,  sonuçların açıklanmasından bir süre sonra her ne kadar bir daha belediye başkanlığını ağzına almayacağını belirtmiş olsa da, partililer onun gibi düşünmüyor.  
 
MALİKİ YAŞAR SON DAKİKADA CAYMAZSA
Geçtiğimiz yerel seçimlerde de aday adayı olan ve bunu rakiplerinden önce açıklayan öğretmen kökenli Maliki Yaşar, eğer son dakikada yine bu fikrinden caymazsa, 2013 Ekim ayındaki yerel seçimlerde de niyetini ortaya koyacak isimler arasında yer alıyor…
 
BİZİM BİLDİĞİMİZ KAYA, NİYETLİ GİBİ
Gebze Adliyesi’nin emekli müdürü Orhan Kaya’da geçtiğimiz yerel seçimlerde CHP’den aday adayı olmuştu. Aynı zamanda CHP il Yönetimi Disiplin Kurulu Üyesi de olan Kaya’nın adı, 2013 yılında yapılacak olan yerel seçimler öncesinde de  anılıyor.
 
YAŞAR SÖNMEZ MECLİSİN TEPESİNDEKİ SANDELYEYİ  İSTEYECEK GİBİ
Darıca’da 2 dönemdir CHP belediye meclis üyeliği yapan ve mütevazi kişiliyle anılan Yaşar Sönmez’in, 8 yıldan bu yana oturduğu sandalyesini yerel seçimlerle birlikte artık meclis kürsüsünün en tepesine taşımak niyetinde olduğu ifade ediliyor…
 
YAKUP TÖRK HERKESTEN ÖNCE DAVRANACAK GİBİ
CHP Darıca İlçe Sekreteri İnşat Mühendisi Yakup Törk’te yerel seçimlerin iddialı isimlerinden… Aynı zamanda amatör futbol kulüplerimizden Darıca Bayramoğlu Kalespor’un da başkanlığını yapan Törk’ün Darıca Belediye Başkan aday adaylığını herkesten önce açıklaması bekleniyor.
 
AVUKAT BEY ORTAYA ÇIKMAK ÜZEREDİR
O’da 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde CHP’den Darıca Belediye Başkan aday adayı olmuştu. 2013 Ekim ayında yapılacak yerel seçimlerde de aday adayı olarak adı sıklıkla dile getirilen Turgay Keskin’in hiç uğramadığı örgüt binasının merdivenlerini önümüzdeki günlerde  aşındırması bekleniyor.
 
BAYAN ADAY ADAYI MI?
Siyasette ilk olarak CHP Gebze İlçe Sekreterliği, İlçe Başkanlığı yapıp, geçtiğimiz yerel seçimlerde Darıca’dan meclis üyesi olan Saide Arslan’da aday adaylığını düşünen isimlerden. Parti de bir bayan aday adayının olması en çok bayanları heyecanlandıracak gibi. Arslan’ın konuyla ilgili girişimleri ise olduğu belirtiliyor.