Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Yeni bina için muhteşem tören!

CHP Darıca İlçe Örgütü yeni binasını dün muhteşem bir törenle açıldı.

Yeni bina için muhteşem tören!
10 Eylül 2012 - 12:14
 CHP'nin Darıca Bağlarbaşı Mahallesi İstasyon Caddesi’ndeki yeni binasının Açılışı akşam saat 18.30'da kitlesel katılımla gerçekleşti. Açılışa başta CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, CHP Kocaeli Milletvekilleri Hurşit Güneş, Haydar Akar olmak üzere, CHP Kocaeli İl Başkanı Yalçın Kuşkan,CHP İl yöneticileri, CHP Gebze İlçe Başkanı Sedat Tatar, Tahsin Tarhan, CHP İzmit ilçe Başkanı Selman Yıldırım, CHP Derince İlçe Başkanı Hakan Savaş, CHP Çayırova İlçe Başkanı Rasim Meriç, eski Milletvekilleri, eski Belediye başkanları, CHP Belediye Meclis üyeleri, CHP Kocaeli, Gebze, Darıca Çayırova Kadın ve Gençlik Kolları başkan ve yöneticileri, muhtarlar, sendika, dernek kurum başkan ve yöneticileri ve yaklaşık bine yakın vatandaş katıldı.
 
SALMAN KÖSALİ: "CHP ÜLKE SINIRLARINI ÇİZENLERİN PARTİSİ'DİR"
Açılış Konuşmasını yapan CHP Darıca ilçe başkanı Selman Kösali yerelde Darıca ilçesini almak için yola çıktıklarını ileri sürerek "Bu gün iki bayramı birlikte yaşıyoruz. Birisi Partimiz CHP'nin 89. yıl dönümü, diğeri ise Darıca ilçe binamızın açılışı. Koca bir çınar olan partimiz CHP'nin üyeleriyiz ne mutlu bize. CHP Ülkemizin en köklü partisidir. Mustafa Kemal'in kurduğu partidir. Partimiz Ulusal bağımsızlığı kazandıran, Cumhuriyeti kuran, saltanatı kaldıran, hilafete son veren, Ulusal birliğimizi sağlayan onurlu bir partidir" dedi. Büyük bir dikkatle dinlenen Başkan Salman Kösali'nin "Cumhuriyet Halk Partisi, darbecilerin, hayali ihracatçıların, naylon faturacıların, kalpazancıların, ihaleye fesatlık karıştıranların, Küresel sermayeye uşaklık edenlerin kurduğu bir parti değildir." konuşması büyük alkış aldı.
 
YALÇIN KUŞKAN: "EN MİRASIN CUMHURİYET HALK PARTİLİLİK OLDUĞUNUN KANATİNDEYİM"
CHP Kocaeli İl Başkanı Yalçın Kuşkan kürsüye alkışlarla davet edildi. Kuşkan, konuşmasına dünyada eşine ender rastlanan bir parti olan CHP'nin devlet kurduğuna dikkat çekerek, "Bu gün hem Darıca ilçe binamızın açılışını, hem de partimizin 89. Yıl dönümünü kutluyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi gibi bir parti ne Türkiye'de nede dünyada emsali pek bulunan bir parti değil. Devlet kurmuş, kurtuluş savaşına önemli katkılar sağlamış ve Emperyalizme karşı mücadele vermiş bir partinin üyeleriyiz. Eminim ki sizler gibi bende aynı şeyi düşünüyorum. Yani zaman zaman kendi kendime bende sizler gibi düşünüyorum. Çocuklarımıza bırakacağımız en iyi mirasın Cumhuriyet Halk Partililik olduğunun kanaatine varıyorum" dedi.
 
ENSAR ÖĞÜT: "İNSAN ODAKLI SİYASET YAPTIK YAPIYORUZ"
Açılışa katılan CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt kürsüye çıkar çıkmaz özlediği Kocaeli Gebze, Darıca halkını "Nasılsınız" diye selamladı. Bu sözleri açılışa katılan vatandaşlarca alkışlarla karşılanan Ensar öğüt konuşmasına ilçe başkanlığı dönemine giderek "Benim ilçe Başkanlığım sürecinde Darıca o dönem Gebze'ye bağlıydı. Şimdi ben anlıyorum ki, ilçe unvanı ile büyük ve yeni ilçe binasını açan Darıca ilçe örgütümüz ve değerli başkanı, yönetimi ilk yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nin bayrağını belediyenin burçlarına dikecek. 18 yıl önce yani 1994'de Gebze'de bizim elimizde olan Gebze ve Darıca Belediyelerini AKP zihniyetine teslim ettik. O zamandan bu zamana kadar bana göre kayda değer bir çalışma yok. Mesela bu bölge bir deprem yaşadı. Depremden bu güne kadar bu noktada iyileştirici ve çözüm olacak bir çalışma hala yaşama geçmedi" diyerek partili olmayan vatandaşlara sordu "18 yıldır iktidar olan bu parti ne çalışma yaptı. Eğer AKP'nin verdiği bir hizmet yok ise tüm vatandaşların artık CHP'yi iktidara getirmesi gerekir. Çünkü 18 yıl önce Gebze'de bir sosyal demokrat belediye vardı. Mehmet Emin Akın başkanlığındaki bu belediye insan odaklı çalışıyordu. Darıca'da ise o dönemde Zihni Topçu başkanımız vardı. Zihni beyde aynı çizgide yani İnsan odaklı bir belediye başkanıydı. O dönemden bu güne benim aklımda kalan, unutmadığım, unutmayacağım bir durum vardı. Bizden belediyeyi alan Rahmetli Ahmet Pembegüllü'nün ilk işi 700 tane işçiyi bir günde kapı dışarı yaptı. Yani yerel iktidara gelen Ahmet Pembegüllü ve zihniyeti belediyeyi aldığı günün ertesi 700 tane işçinin perişan olmasını sağladı... Günlerce aylarca tüm müdahalelere, eylemlere rağmen insanların evine götürdüğü ekmeklerini ellerinden aldılar. Belediye başkanları insana bir şeyler vermesi gerekirken onlar insanların hakkını, ekmeğini ellerinden aldılar. Bunu unutmadım unutmayacağım. Ben Bu bölgede siyasi terbiye aldım. Bu bölgede yetiştim. Elimden geldiği kadar Türkiye'nin her tarafına yetişmeye çalışıyorum. Bundan sonra bu bölgedeki sizlerin yapacağı tüm çalışmaya her zamankinden daha fazla destek ve omuz vereceğim. Ben bu seçimlerde hep birlikte el ele, yürek yüreğe çalışıp belediyeleri tekrar geri alacağımıza inanıyorum" dedi.
 
HAYDAR AKAR: "TÜM BELEDİYELERE TALİBİZ, ALACAĞIZ"
Haydar Akar konuşmasında zor bir süreçten geçildiğinin altını çizerek "Bu zor süreçte bireysel çalışmaların asla yeterli olmadığını hep birlikte görüyoruz. O zaman bir ekip ruhuyla, bir takım ruhuyla hep birlikte çalışma zamanının geldiğini hep birlikte hissediyoruz" dedi. Akar konuşmasını "Gittiğim her yerde şunu söylüyorum. Artık Cumhuriyet Halk Partisi kavgayı bırakmıştır. Bu bırakmanın sebebi gerçekleştirdiğimiz ve örnek olacak son Kurultayımız ‘da iki gün geçirerek demokrasi şöleni yaptık. Bu şölende arkadaşlarımız Parti meclisine girdiler, MYK'ya girdiler, aday oldular ve kendilerini ifade ettiler. 1. gün ve 2. gün mutlu iki tablo yaşadık. Bu tabloyu aynı zamanda bundan sonra örgütlerimize yansıtmamız gerekiyordu. Yapmamız gereken bundan sonrada bu. Bundan sonra hep birlikte CHP'nin değişen profilini daha da yukarı, yani yükselen çıtayı daha da yukarı çıkması için çalışacağız." dedi. Haydar Akar konuşmasını "Açık ve net söylüyorum bizim siyasetimizde insan odaklı siyaset vardır ama rakiplerimizde ise sermaye odaklı siyaset vardır. Onlar Fakir fukara için kanun çıkartmıyorlar, onlar sermayenin çıkarları için kanun çıkartıyorlar. Buna son vermek için tüm belediyelere talibiz ve mutlaka alacağız" cümleleriyle bitirdi. 
 
AKİF HAMZAÇEBİ: "BAŞBAKAN TERÖR SORUNUNU AHİRETE HAVALE EDİYOR"
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ise alkışlar arasında kürsüye gelerek Darıcalıları selamladı. ;Akif Hamzaçebi CHP Darıca ilçe Örgütü'nün böylesine bir binanın açılışını sağlamasını bundan sonra Darıca'da Belediyenin mutlaka alınacağına işaret olduğunu ileri sürdü. Hamzaçebi konuşmasında Hükümeti eleştirerek, "AKP'nin 10 yıllık iktidarlığı süresince ülkeye çok kayıplar verdi. Terörün geldiği nokta ortadayken, Sayın Başbakan ve onun hükümeti şehit kanları üzerinden siyaset yapmaya devam ediyor. Terör karşısında çözümsüz kalmış olan, hiç bir çözümü olmayan ve Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar durumu bu şekilde idare etmeye çalışan bir başbakan ve onun hükümeti vardır. Milletimiz her şeyin farkında Artık teröre karşı sayın başbakanın çözümleri de artık sorunu çözmüyor.  Başbakanın Gazi Antep olayından sonra terör sorununa karşı çözüm noktasında verdiği bir demeçte 'Bu teröristler, bu caniler bunun hesabını cehennemde vereceklerdir ‘diyor. Yani Başbakan artık olayı ve çözümü ahirete havale ediyor.  Sayın Başbakan Siz Başbakansınız bu güne geldin, bu dünyadayız bu dünyada terörün cezasını verin" dedi.
 
MUHARREM İNCE: "BU PARTİ 5 YILDIZLI OTELLERDE KURULMADI"
CHP Darıca’nın açılış törenine katılan Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce slogan sesleri arasında kürsüye geldi. Darıca'da kendisine karşı müthiş ilginin olduğunu gören Muharrem İnce o bildik hitabe yeteneğini burada da konuşturarak Hükümeti ve Tayyip Erdoğan'ı eleştiri bombardımanına tuttu. 
İzmir'in ve CHP'nin kuruluş yıl dönümlerini kutlayan İnce konuşmasını "CHP'nin ülkede ve dünyada var olan tüm siyasi partilerden ayıran bir şey vardır. CHP Dünyanın en eski 10 partisinden birisidir. Bu parti 5 yıldızlı otellerin lobilerinde kurulmadı. Bu parti 5-10 kişi bir araya gelerek, ikametgahını, nüfus cüzdan suretini, vesikalık fotoğrafını alarak, İş işleri bakanlığına dilekçe yazılıp üstüne damga pulu konulup dosya ile birlikte müracaat edilerek kurulmadı. Bu parti Savaş meydanlarında kuruldu. Yani 9 Eylül 1923'ün daha da gerisine gitmek lazım. Yani 4 Eylül 1919 yılına bakmak lazım. Sivas Kongresine, Erzurum Kongresine bakmak lazım. Amasya Tamimine bakmak lazım. Orada alınan ilginç, bu gün bile 90 yıl sonra yani bir asır sonra İstanbul Hükümeti görevini yapamamaktadır. Vatanın ve Milletin bağımsızlığı tehlikededir. Vatanın ve Milletin bağımsızlığını yine Milletin Azim ve kararlığı kurtaracaktır. Hele Sivas Kongresinde alınan, Vatan bir bütündür, parçalanamaz. Bunlar ortaya konulduğunda, bu günde yüz yıl sonra, Aslında doksan yıl sonra aynı konumdayız. Yani Amasya Tamimindeki o üç maddeyi bu güne uyarlayalım. 1- Ankara Hükümeti görevini yapamamaktadır. 2- Vatanın ve Milletin bağımsızlığı tehlikededir. 3- Bunu yine Milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır. Yani siz kurtaracaksınız. “cümleleriyle devam ettirdi.
 
"BU PARTİ KÖYLÜ ÇOCUĞUNA KEMAN ÇALMASINI ÖĞRETTİ"
Muharrem İnce CHP'ye dikkat çekerek "Değerli arkadaşlarım yani bu ulu çınarın geçmişine baktığınızda, arkamızda neler var diye baktığımızda bakın Anadolu'nun ortasındaki bu köylü devletinden modern bir Cumhuriyet kurdu bu parti. Bu partinin kurucuları Şeker fabrikalarını, çimento fabrikalarını, SEKA’sını, Sümerbank’ını, Eti Bank'ını, Demir yollarının büyük bir proje oluşunu, Hatay'ın Ana Vatan’a katılışını, ta Lozan'dan başlatırsanız Köy Enstitülerini, Üniversite Reformunu bu parti Köylü çocuğuna Keman çalmasını öğretti." dedi.
 
"OSMANLI BORCU ÖDENMİŞ KASADA İSE 140 TON ALTIN VARDI"
İnce CHP'nin ülkeye ve millete verdiği hizmeti anımsatarak "Bu parti bu millete Onur ve Şeref sözcüklerinin sadece bir erkek çocuğunun adı olmadığını öğretti. Başını dik gezdirdi. İş Bankasını kuran, Halk Banaksını kuran, İskenderun limanını kuran bu ülkede o beğenmedikleri Osmanlıdan sonraki o Cumhuriyetin ilk yılları var ya 1923 bütçesine bakın sadece orası bile yeter. Devletin 10 lıra parası varken, Osmanlıdan kalan para borç 70 liraydı. Yani bütçenin yedi katı para borç vardı. Bu parti 1950'de Demokrat partiye iktidarı devr ederken Osmanlıdan kalan o borç ödenmişti, üstü nede 140 ton kasada Altın vardı." dedi.
 
"KAYSERİ MEYDANINDA ASILI DURAN BİR ŞEREFSİZDİR LAFI VAR SAHİBİ GİTSİN ONU ALSIN"
Muharrem İnce konuşmasının son bölümünde ise Hükümetin Terör noktasındaki Çaresizliğine dikkat çekerek, "2002'deki şehit sayımız altı, Terör o anda sıfır noktasında. Bakın 10 yılda Terörle Mücadele konusunda neleri konuştuk biz. Sınır kaydırılmasını konuştuk. Biraz biz içeri girecektik, biraz onlar girecekti. Yani sınır kaydırarak hal edecektik. Özel koordinatör atanmıştı, onu konuştuk. Bush’un gözlerinde Terörle Mücadele kararlılığı görmüştü onu konuştuk. TOKİ Yüksek güvenlikli karakol yapacaktı onu konuştuk. İnsansız hava araçları çözüm olacaktı onu konuştuk. Bunları konuştuk ta asıl meseleyi konuşmadık. Hani Başbakan Kayseri’de referandum öncesinde bizim PKK ile görüştüğümüzü söyleyenler şerefsizdir demişti. Sonra Başbakanın özel temsilcisinin, Mit müsteşar yardımcısının onlarla görüştüğü ortaya çıktı. Şimdi Başbakan’a şunu sormayacak mıyız? Kayseri meydanında asılı duran bir şerefsizdir lafı var. Sahibi gitsin onu alsın. Kiminse" cümleleri dakikalarca alkışlandı.