Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Şifalı sulara el attılar!

İl Özel İdaresi’ne ek gelir sağlamak için hazırlanan yer altı ve yerüstü kaynaklar raporundan Kocaeli’deki tüm şifalı jeotermal sulara el atılması ve incelenmesi konusunda ortak bir karar çıktı

Şifalı sulara el attılar!
02 Ekim 2012 - 09:26
 İl Genel Meclisi`nin ekim ayı toplantılarının ilk oturumu Valilik 100. Yıl Toplantı Salonu`nda gerçekleştirildi. eylül Ayı toplantısının karar tutanağının okunması üzerine söz alan CHP`li Mehmet Kaçar, İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli heyetine hayırsever vatandaşları temsilen seçilen AKP`li Orhan Atabay`ın seçilme kararının düzeltilmesini istedi. Kaçar, “Sosyal yardımlaşma vakıflarını siyasetin dışında tutalım. Orhan Atabay,  geçen dönem AKP İl Disiplin Kurulu üyesi şimdi ise büyük kurultay delegesi. Valimiz bu konuda hassa olduğunu söylüyor. Bu kararın düzeltilmesini istiyorum” dedi.
 
SİYASET KARIŞTIRMAZ
İl Genel Meclisi Başkanı Fahim Kılıç, Orhan Atabay`ın seçilmesinin bir sakınca oluşturmayacağını söyleyerek“Bir partiden olsa da  bu görevi siyasete karıştıracağı sanmıyorum. Bu konulara dikkat edeceğini umuyorum” dedi. İl  Özel İdaresi`ne ek gelir sağlamak amacıyla Ar- Ge Komisyonu il genelinde bulunan yer altı ve yerüstü kaynaklarını aratırdı.  AR-GE Komisyonu Başkanı Ömer Koşan ile Hüseyin Yazıcı Servet Günay, Ömer Demirtürk ve Erdal Baş tarafından  hazırlanan rapor mecliste, komisyon başkanı Ömer Koşan tarafından  okundu. 
 
İKİ YERDE ŞİFALI SU İNCELEMESİ
Koşan raporda, “Komisyon üyelerimizle birlikte Maden Teknik Arama Bölge Müdürlüğü`ne gitti. Müdürlükten Kocaeli`de yer altı ve yerüstünde herhangi bir arama yapıp yapmadıklarını sorduk. Müdürlüğün Maşukiye`de biri 20 santigrat derece  diğer 20.5 santigrat derece olmak üzere iki jeotermal sıcak su kaynağı tespit ettiklerini öğrendik. Ayrıca Devlet Su İşleri ile Derince`nin Karagöllü Köyü`nde bulunan ve böbrek taşlarına iyi gelen dümbüldek suyunu inceledik. İl Halk Sağlığı ekipleri su kaynağının çeşitli yerlerinde inceleme yapmak üzere su örneği aldı. Sonuçlar belli olunca meclisle paylaşacağız” ifadelerine yer verdi.
 
DAHA ÖNCE BİR ADIM ATILMADI
Komisyon raporunun oylanmasının ardından söz alan CHP`li meclis üyeleri Erdal Baş, Recep Şenol ile AKP`li meclis üyesi Ali Ayaz kendi bölgelerinde bulunan kaynak sularının da değerlendirilmesini istedi. AKP`li meclis üyesi Muhammet Karaosmanoğlu daha önce yapılan bir çalışmada 15 tane şifalı su kaynağı tespit ettiklerini ancak İl Genel Meclisi`nin bir adım atmadığını belirtti. Yapılan oylamayla komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi.  İl Genel Meclisi Başkanı Fahim Kılıç, “Kaynak sularıyla ilgili Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve valimizle bilgilerimizi paylaşacağız. Gereğinin yapılmasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.
 
ALTIN ÇIKSA KİYMETİ OLMAZ
Halkın istememesine rağmen Maşukiye`ye taş ocağı kurulmak istenmesinde diretildiğini anlatan CHP`li Ahmet Uzun, “Halk tedirgin ne yapacağını bilmiyor. Halkla istişare yapılarak adımlar atılmalı. Kartepe`nin doğası karşısında orada altın madeni çıksa bir kıymeti olmaz. İktidar halka sahip çıkmıyor. İktidar partisinden halkın yanında kimse yoktu” dedi. CHP`li Mehmet Kaçar da ÇED toplantısı esnasında ÇED Şube Müdürü  Osman Kazgan ile yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.