Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

KOGSAB Yönetim Kurulu'ndan açıklama

Önceki gün bazı gazetelerde çıkan haberler üzerine KOGSAB Yönetim Kurulu, bir basın açıklaması yaptı.

KOGSAB Yönetim Kurulu'ndan açıklama
31 Temmuz 2013 - 10:10
Kocaeli Gazete Sahipleri Birliği (KOGSAB), bölgemizin en eski ve tecrübeli gazetecilerinin öncülüğünde, Gebze Gazetesi, Gebze haber, Çağdaşkent, Yenigün, Darıca, Avaz, Nefes, Batı Yakası, Dilovası Son Nokta, Beylikbağı, Kocaeli Pusula ve Kocaeli gazetesi tarafından kuruldu. Bölgemizdeki bir kısım gazeteler birliğe katılmadı. KOGSAB, bugüne kadar bünyesinde yer almayan hiçbir gazete için tek satır olumsuz açıklama yapmadı. Aksine, her fırsatta tüm gazetelere birlik çağrısı yapmıştır.  KOGSAB kuruluş ve işleyiş bildirgesinden yola çıkarak bir kez daha amacımızı anlatmak istiyoruz.
Kocaeli Gazete Sahipleri Birliği (KOGSAB) ülkemizde ve bölgemizde  basın sektörü ve gazetecilik adına örnek bir kuruluştur. Bir ilki başaran KOGSAB, bölgemizde tüm gazete sahiplerine açık bir yapıdır. KOGSAB, onun ilkelerini, çalışma sistemini kabul eden gazeteler tarafından kurulmuş ve üyesi bulunan gazeteleri bağlayan ve temsil eden bir birliktir.
KOGSAB’ın neden kurulduğunu bir kez daha açıklayalım. Yerel basının ekonomik, hukuki sorunlarını birlikte omuzlamak, maliyetleri düşürmek için dayanışma içinde olmak, gazeteler arasında yardımlaşmayı sağlamak, gazeteciliğin yıpranan değerlerini tamir etmek, teknolojiye ayak uydurmak, haber dayanışması sağlamak, daha iyi gazete çıkarmak, halkın haber alma özgürlüğünü daha iyi kullanmalarını sağlamak, gazete çalışanlarına daha iyi imkan sağlamak için kurulmuştur. Her kesimin nasıl meslek birliği varsa, gazete sahiplerinin de öyle meslek gurubu vardır.
KOGSAB, ne kimseye karşı ne de kimseyi savunmak için kurulmuştur. Ne katılana niye katıldın, katılmayana da niye katıldın denmemiştir, denmemektedir. Kendi dışında kurulacak birliklere de anlayışla bakmaktadır. İsteyen gazeteler kendi birliklerini kurabilir.
KOGSAB, sadece bünyesindeki gazeteleri temsil etmektedir. Hem hukuki olarak hem de etik olarak, her görüşme, haber ve açıklamasının altına üye gazeteleri tek tek yazmaktadır. KOGSAB, doğal olarak üyelerini temsil etmektedir ve üyelerinin sorumluluğunu taşımaktadır. Yani, hiçbir yerde ve kişiye tüm gazeteleri temsil ettiğimiz söylenmemiştir. 
KOGSAB, hem anonim şirket hem de birliktir. İkili bir yapısı vardır. İsteyen birlikte isteyen şirkette yer alabilmektedir. Bu anlamda, KOGSAB, aynı zamanda tüzüğü gereği, yasal olarak ajans, baskı, tanıtım ve yayın hizmetleri vermektedir. Bu nedenle, KOGSAB’ı bir Cemiyet yada gazeteciler derneği ile karıştırmamak gerekmektedir. KOGSAB, gazeteciler tarafından kurulsa da gazeteciler değil, gazete sahipleri birliğidir.
KOGSAB, basın yayın ve gazeteciliğin ilkelerine uygun davranmaya söz vermiş bir birliktir. Onursuz, samimiyetsiz, ilkesiz, ahlaka uymayan, insanı değerlere yakışmayan hiçbir tavır, davranış ve yaklaşım KOGSAB’ın kapısından içeri giremez. 
KOGSAB, asla ve asla bünyesinde gazetecilik ahlakı dışına çıkanı, gazeteciliği silah olarak kullananları, gazeteciliğe leke sürecek işlere bulaşanları bünyesinde barındırmaz. Bu sözü kamuoyu önünde bir kez daha yineliyoruz. 
KOGSAB’da, tüm gazetecilere saygı ve sevgi vardır. Üyesi olmayan gazeteleri karalamak, hakkında olumsuz konuşmak, kötülemek KOGSAB’da yasaktır. Birliğimiz içinde hiçbir üyemiz, başkaları için eleştiri sınırları dışına çıkamaz. Aynı şekilde, birliğimizde her türlü eleştiriye sonuna kadar açıktır. Ancak, hiçbir karalama karşısında da sessiz kalmayacaktır. Çünkü, onurumuz ve ahlaki değerlerimiz bizim için her şeyin üstündedir.
 
KOGSAB Yönetim Kurulu