Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Birbirlerine düştüler

Derince’deki evlerinde boğazları kesilerek öldürülen kaynana Güler Kurt ve gelin Hatice Kurt’un davasında küçük çaplı olaylar yaşandı. Hem eşini hem de gelinini kaybeden Rasim Kurt, mahkeme salonunda çıkarıldı

Birbirlerine düştüler
26 Eylül 2012 - 10:26
 Geçtiğimiz şubat ayında Derince İbni Sina Mahallesi Piri Reis Caddesi`nde meydana gelen korkunç cinayette, kaynana Güler Kurt ve gelin Hatice Kurt evlerinde boğazları kesilerek öldürülmüş olarak bulunmuştu. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında cinayet zanlıları öldürülen Güler Kurt`un kız kardeşinin oğulları Muhammet Mutlu, Mevlüt Mutlu ile Uğur Ulus ve Murat Kilitçi gözaltına alınmıştı. Zanlıların Darıca`da Veli Özel isimli bir kişiyi daha öldürdükleri ortaya çıkmıştı. 
 
PARMAK GÖSTERİNCE
Olayla ilgili davanın görülmesine devam edildi. Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi`ndeki davaya tutuklu sanıklar Muhammet Mutlu, Mevlüt Mutlu, Uğur Ulus, Murat Kilitçi ile avukatları Ersin Laralıoğlu, Suat Çelik, Nejdet Çağlar, Didem Zengin; öldürülenlerin yakınları Rasim Kurt, Fatih Kurt ve avukat Şerife Manay katıldı. Davaya güvenlik nedeniyle yine izleyici alınmadı. Mahkemeye başlanmadan önce Rasim Kurt, sanıklara parmakla işaret yapınca mahkeme salonunda çıkarıldı. 
 
TANIKLAR KONUŞTU
Davada tanık olarak olay günü inşaatta çalışan Halil İbrahim Topuz dinlendi. Topuz “Olay günü inşaatta iş başı yaptığım sırada bir kırmızı araba gördüm. Bu araç yarım saat kadar bekledi. Görsem tanımam ama iki kişi koşarak araca geldi. Birisi montunu çıkararak araca bindi, diğeri de binince araç hareket etti. 45 dakika sonra polis geldiğinde cinayet olduğunu söyledi. Ancak ben kimsenin elinde bıçak görmedim” dedi. 
 
BİRBİRLERİNE DÜŞTÜLER
Tutuklu sanıklardan Murat Kilitçi, “Sanık Uğur Ulus ile Fatih Kurt arasında husumet bulunmaktadır. Biz tanındığımız için kapının açılması söz konusu olamaz. Olayı Mevlüt ile Muhammet planlamış, evin anahtarını çalmışlardır. Hırsızlık suçunu kabul ediyorum ama cinayet suçunu işlemedim” dedi. Diğer tutuklu sanık Muhammet Mutlu ise, “Sanık Murat bize iftira atıyor. Nezarette Uğur ile Murat 150 bin TL karşılığında bizi suçlamayacaklarını söylediler” dedi. 
 
12 ARALIK`A ERTELENDİ 
Mahkeme, tüm sanıkların ve avukatların beyanlarını aldıktan sonra kararını açıkladı. Mahkeme, tutuklu 4 sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, Murat Kilitçi`nin cezai ehliyetinin olup olmadığının belirlenmesi için adli tıp kurumuna gönderilmesine karar vererek mahkemeyi 19 Aralık tarihine ertelendi.