Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca yerinde saymasın istiyoruz

CHP Darıca Belediyesi Meclis Gurup başkan Vekilliği görevini Yaşar Sönmez’den devralan Avukat Saide Aslan Çalışkan, görev yaptıkları meclisin üç yılını değerlendirdi ve eleştiri konularını sıraladı.

Darıca yerinde saymasın istiyoruz
20 Mayıs 2013 - 08:41
 Çalışkan, Belediye Başkanı Şükrü Karabacak yönetimine eleştirilerde bulunurken, görev süresi içinde meclis üyesi arkadaşlarıyla birlikte, Darıca’da güzel işler yapılması için mücadele ettiklerini, samimi olarak önerilerde bulunduklarını ancak  dikkate alınmadığını, yanlış üstüne yanlışlar yapıldığını ve yanlışlara ısrarla müdahale edilmediğini söyledi. Çalışkan, 2013 yılı için yine aynı firmaya 4.5 milyonluk ihale verilmesini buna örnek gösterdi. Darıca’nın kentsel anlamda bir adım ileri gitmediği ifade eden Çalışkan, “ Darıca sahili ve coğrafi konumu ile mükemmel bir konumda olmasına rağmen, ne denizinden ne de coğrafi yapısından yararlanılabildi. Gösterilebilecek ciddi projeler ne üretilebildi ne de yapılabildi. Darıca, mağdur edildi. İnsanların hayatından 20 yıl çalındı” dedi.
 
DARICA DÖKÜLÜYOR
Çalışkan, “Çevre bölgeler içinde imar açısından ciddi hiçbir çalışmanın yapılmadığı bir ilçeyiz. İmar sorunları dizboyu. Nasıl çözüleceği de belirsiz.  Yıllarca Darıca halkı trafik cenderesinde yaşadı. Ne girişi ne çıkışı yapılabildi. Şimdilerde, seçimler yaklaşınca çalışma başlattılar ama onunda çözüm olup olmayacağını ileride göreceğiz. Kültür Merkezi adında yakılan çalışma sadece adı kültür merkezi. Konum olarak yanlış bir seçim. Proje olarak da zaten  ucube bir proje. Tüm ısrarlarımıza rağmen, inatla burada inşaat başladı. Yapılan harcamalara rağmen, burası tamamlandığında ne demek istediğimiz daha iyi anlaşılacak” şeklinde konuştu.
 
HEP TEPKİ GÖSTERDİLER
Biz Meclis gurubu olarak hiçbir zaman eleştiri olsun diye eleştiri de bulunmadıklarını, her eleştirilerini  samimi olarak dile getirdiklerini,  belgelere ve bilgilere dayanarak yaptıklarını, mecliste azınlıkta olduklarından dolayı her zaman seslerinin kısılmak istendiğini tüm iyi niyet ve uyarılarına  tepki ile karşılık verildiğini ifade eden çalışkan “Son mecliste yine tepki gördük. Bir tane uyarımız yada önerimizin dikkate alındığını görmedik” dedi.
 
NE GENELGE NE YASA TANINIYOR
Başbakanlık genelgesinde açık bir şekilde belirtilmesine rağmen,  2012 yılında oy, şirin gözükme ve çeşitli hesaplarla  bir çok kesimin  hediye yağmuruna tuttuğunu vurgulayan Çalışkan, “Sayıları binlerle ifade edilen bayan ve erkek kemeri, cüzdan, tesbih,  araba, scooter, tişört ve şarjlı araba gibi alımlar yapılmıştır. Bunlara ödenen miktar 762 Bin TL’dir. Reklam malzemeleri alımı adı altında, firmalara 1.896.754.70 TL ödenmiştir. İşin ilginç yanı bu paranın 163.Bin TL. dışındaki bölümü özellikle bir firmaya ödenmiştir. Bu Firmaya reklam ihaleleriyle birlikte 1 yıl içinde Belediyeden toplam 2.330.026.26 TL’lik ihale verildiği görülmektedir.”şeklinde konuştu.
 
AYNI HARCALARA DEVAM
2012 yılı denetim raporları görüşülürken gerek ilçe başkanı Selman Kösali gerekse meclis üyeleri tarafından somut belgelere dayanarak usulüne uygun olmayan ve israfa varan harcamalar yapıldığı eleştirilmesine rağmen, hiçbir şey olmamış gibi, yanlışlara devam edildiğini ileri süren Çalışkan, “ 2013 yılı  tanıtım ve temsil giderleri için 4.5 milyonluk bir ihale daha yapılmış, işin ilginç tarafı bu ihaleden yine aynı firmaya verilmiştir. Tanıtım için 7 ihale yapılıp, 6 tanesi aynı firmaya verilmiştir. Ne vazgeçilmez firma ise” dedi.