Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Deniz Yıldızları'nın tesisleri açılmayı bekliyor

Darıca Deniz Yıldızları Teknik Anadolu Lisesi’nin yılan hikayesine dönen tesislerin açılması işlemleri hız kazandı.

Deniz Yıldızları'nın tesisleri açılmayı bekliyor
18 Ağustos 2016 - 09:49
ÖZEL HABER - Türkiye Genelinde Devlet okulları arasında Deniz yıldızları Teknik Anadolu Lisesi ile birlikte sadece 2 okulda bulunan yüzme havuzu, bazı teknik presüdürler nedeniyle açılamıyordu.
Okul aile Birliği teknik Şartnamesi’nde yer almadığı için devri mümkün olmayan havuz için Darıca Kaymakamı Ömer Karaman İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz’a konunun derhal çözülmesi yönünde talimatlar vermişti.İlçe Milli eğitim Müdürü İsmail Oğuz, bu yöndeki gelişmelerin hangi aşamada olduğu şeklindeki sorumuzu yanıtlayrak, konuyla ilgili hem İl Milli eğitim Müdürlüğü ile, hem de Bakanlık nezdinde çalışmalar yaptıklarını hatırlatarak, ‘’ Biz bu havuzun kullanımından dolayı elde edilecek geliri yine okula bırakılmasından yanayız, ancak milli eğitim Müdürlüğü olarak burayı bizim işletmemeiz mümkün değil, çünkü bakımı, cankurtarnı vs. gibi masrafların altından kalkamayız, bu nedenle burayı ihale yolula işletmeye vermeyi planladık, ancak bu defada Okul aile Birliği Yönetmenliği karşımıza çıktı’’ dedi
 
HAVUZDAN ELDE EDİLECEK GELİR OKULA KALACAK
Deniz Yıldızları Anadolu teknik lisesi ile birlikte ülke genelinde devlet okulu olarak sadece 2 okulda havuz bulunduğunu da hatırlatan milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz,’’ Bu nedenle Okul aile birliği’ne bağlı kantin yönetmenliği’nde havuz işletmeciliği bulunmuyor. Defterdarlık nezdinde yaptığımız görüşmelerde de bunun mümkün olmadığı belirtilirken, açılması halinde elde edilen gelirin yine deftardarlığa kalacağı ifade edildi. Biz ise bu okulun yüzme havuzundan elde edilecek gelirin tamamen okula kalmasından yanayız’’ şeklinde konuştu.
 
FETÖCÜ OKULLARIN DEVRALINMASIYLA BİRLİKTE HAVUZLARIN AÇILMASI HIZ KAZANDI
Konuyla ilgili olarak Ankara’ya gidip geldiğini sözlerine ekleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail oğuz,’’ FETÖCÜ Okulların devralınmasının ardından, Ülke genelinde, yüzme havuzuna sahip bir çok Devlet Okulu oldu. yani bizim şu anki çözmeye çalıştığımız durumda bir çok devlet okulu oluştu, bu nedenle bakanlıktan edindiğimiz bilgilere göre,Okul Aile birliği’nin uktesinde olan Kantin işletmeciliği yönetmenliğinde değişikliğe giderek bu soruna daha hızlı ve daha sağlıklı çözüm getirilecek.
 
MESAİ SAATLERİNDE HAVUZ 
OKULA TAHSİS EDİLECEK
Bir kaç ay sonra sorunun çözülmesiyle birlikte bu okullardaki havuzların  öncelik, mesai saatlerinde okula, hafta sonları ve mesai sonrası ise vatandaşa tahsis edileceğini belirten İsmail Oğuz, konun takipçisi olduklarını ifade etti.