Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca Farabi'de toplumsal duyarlılık!

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmet verdiği sağlık alanının yanı sıra toplumsal duyarlılığın geliştirilmesine de katkı sağlıyor.

Darıca Farabi'de toplumsal duyarlılık!
21 Şubat 2019 - 17:22
 
Türk Kızılay’ı ve Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi işbirliği ile hastanede kök hücre ve kan bağışı kampanyası düzenlendi. Düzenlenen bu anlamlı etkinliğe hastane çalışanlarının yoğum bir katılımı oldu.
 
Kök Hücre Nedir?
Yaşam boyu kendi kendini yenileme ve farklı, tamamen olgun hücrelere dönüşebilme kapasitesine sahip hücrelerdir. İhtiyaç olduğu zaman kendilerinden sonraki hücrelere farklılaşarak, hücrelerin gelişimini, olgunlaşmasını ve çoğalmasını sağlarlar.
 
Sağlıklı Herkes Bağışçı Olabilir
18-50 yaş arası sağlıklı her insan kök hücre bağışında bulunabilir. Kan veren kişilerden iki ya da üç küçük tüp kan alınıyor. Alınan kanlar kayıt altına alındıktan sonra laboratuvara gönderiliyor. Bütün ön testleri yapılıyor ve uygun eşleşmeler bekleniyor.
Konu hakkında açıklama yapan Hastane Yönetimi “Sağlık hizmet veren bir kurum olarak bu tür duyarlılığı artıran organizasyonları önemsiyoruz. Bugün çalışan personel arkadaşlarımız kan ve kök hücre için gönüllü bağışçı oldular. Kızılay Kan Merkezi ile birlikte gerçekleştirilen ve bir gün süren bağış kampanyamızın hastalarımıza umut olmasını diliyoruz. Kök hücre ve kan bağışçısı olmak bizlerin elinde hepimiz bu duyarlılığı göstermeliyiz İnşallah, hastalarımıza şifa olacak kök hücrelerin alınmasını sağlamış oluruz.” açıklamalarında bulunuldu