Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca Emniyeti, eğitim güvenliği'nde kararlı

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nün koordine ettiği, İl Asayiş Şube ve Darıca Emniyet Müdürlüğü Ekipleri’nin ortaklaşa olarak düzenledikleri uygulama kapsamında çocukların güvenli bir eğitim hayatı sürdürmeleri için okul çevrelerindeki park bahçeler, internet kafeler ve eğlence yerleri didik edilerek mercek altına alındı.

Darıca Emniyeti, eğitim güvenliği'nde kararlı
22 Şubat 2018 - 08:45
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ve Darıca Emniyet Müdürlüğü’nün organizasyonu ile Darıca’da ‘Eğitim Güvenliğinde Kararlıyız’ uygulaması yapıldı. Çocukların gençlerin suça sürüklenmesini ve suç mağduru olmasını engellemek, fiziksel ve ruhsal gelişimlerini etkileyecek zararlı alışkanlıklardan ve sağlıklarını etkileyecek tehlikeli maddelerden korumak, güvenli bir eğitim ve öğretim hayatı sürdürmelerinin sağlamak amacıyla okul çevreleri, okul çevrelerindeki park ve bahçeler, metruk binalar, alkol ve tütün mamulleri satışı yapılan yerler, iddia ve ganyan bayileri, kahvehaneler, internet ve oyun salonları denetlendi.   
‘Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğine’ göre okul servis araçları ve şoförlerinin evrakları incelendi. Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü, Çocuk Şube Müdürlüğü, Narkotik Şube Müdürlüğü, ve Darıca İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden polislerin katılımı ile eş zamanlı olarak yapılan uygulamada şüpheli şahısların kimlikleri kontrol edilerek, üstleri aranırken, okul çevrelerindeki işyerlerinin de denetimleri yapıldı.
‘’Eğitim Güvenliği’nde kararlıyız’’ uygulamasıyla birlikte vatanadaşların huzurlu alışveriş yapmaları için Halk Pazarlarlarındaki uygulamalara da aralıksız devam edildi. 
 
PAZAR YERLERİ UYGULAMADA
Önceki gün Osmangazi mahallesi’nde kurulan Salı Pazarı’nda uygulama yapan polis, şüpheliler üzerinde yoğunlaşırken, uygulamanın yarın İlçe Merkezi’nde kurulacak olan Perşembe Pazarı’nda ve diğer pazarlarda devam edeceği aktarıldı.