Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CHP'nin kuruluşu ile ilgili bilgi verdiler

CHP Gebze ilçe örgütü tarafından düzenlenen panele konuşmacı olarak yazar Alev Coşkun ile CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, '1923'ten Bugüne Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi' hakkına katılımcılara bilgi verdiler.

 CHP'nin kuruluşu ile ilgili bilgi verdiler
06 Aralık 2014 - 15:36
CHP Kocaeli İl Başkanı Yalçın Kuşkan, CHP Gebze ilçe başkanı Sedat Tatar, CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları E3aşkanı Gökhan Orhan, CHP Gebze, Darıca belediyesi meclis üyeleri, ilçe yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.
CHP Gebze ilçe başkanı Sedat Tatar yaptığı konuşmada, "Bu paneli planlarken Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının 85 yıl olduğunu biliyorduk. DİSK Genel Sekreterini de davet etmiştik.
Ancak yoğun bir programı ve çalışması olduğu için katılamadı özür diliyorum. Birbirinden değerli panelistimiz var.
Her konuğa da teşekkür ediyorum" dedi. Panelde ilk olarak CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş bir konuşma yaptı.
Atatürk'ün yapmış olduğu bu eylem son derece önemli olduğunu ifade eden Güneş, "Atatürk CHP'yi kurarken cumhuriyetin temel değerlerini korusun diye kurdu. CHP statik bir parti değildir.
Sol partiyiz alıyoruz. Seçmen oyunu gelir durumuna göre vermiyor" dedi.
Adaletin en önemli olan unsur olduğunu ifade eden Vekil Güneş, "Türkiye'de çok büyük adaletsizlik var. Bu adaletsizliği sona erdirmek CHP'lilerin görevidir" diye konuştu.
"BİR TÜRLÜ ATATÜRK DEMİYOR" Yazar Alev Coşkun ise yaptığı konuşmada, "Bugün çok anlamlı bir gün. Bugün Türkiye'de laik cumhuriyet yıpratılmak için bir rövanş yapılıyor.
Laik cumhuriyeti savunmak bir cesaret işi haline geldi. 10 Kasım'da cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal diyor bir türlü Atatürk diyemiyor.
Anıtkabir'e gidip sap gibi duracak mıyız diyordu? Sürekli torba yasalar çıkarılıyor. İhale yasası 118 kez değiştirildi.
Dış borç 400 milyar dolan aşmış. 12 yılda 91 yılda yapılan dış borcun iki üç misli yapılmış.
Ayakkabı kutusunda paralar çıkıyor. Nasip paraları deniliyor.
Yaşadığımız devir en karanlık devir" dedi.