Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CHP Darıca, öğretmenleri ağırladı

CHP Darıca İlçe Örgütü, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde mevcut ve eski yöneticileri dahil emekli öğretmenleri ağırladı. İlçe Başkanı Gürer Yıldırım öğretmenler için ilçede sosyal tesis eksiği olduğunu belirtirken, Belediye başkan adayı Yakup Törk, CHP yerel iktidarında öğretmen evi vaat etti.

CHP Darıca, öğretmenleri ağırladı
26 Kasım 2018 - 11:58
CHP Darıca İlçe Başkanı Gürer Yıldırım ve yönetimi 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenleri parti yerindeki kahvaltılı toplantıda ağırladı. Etkinliğe emekli öğretmen ve eğitimciler; CHP Darıca İlçe Örgütü yönetiminden İlçe Eğitim Sekreteri Esin Arkan, ilçe eski başkanı Baykal Kaya, partisinde Bayramoğlu Mahalle Örgütü ve SKM başkanlıkları da yapan Durmuş Kapadan ile Orhan Yılmaz, Zerrin Demirci, Melek Öğüt, Zafer Karagöz, Asifer Hepgül, Mahmut Sarıkaya ve Fikret Apaydın katıldı.
 
YILDIRIM TEŞEKKÜR ETTİ
CHP Darıca İlçe Başkanı Gürer Yıldırım etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Varlığınız her zaman gururumuz oldu. Öğretmenlik çok kutsal bir meslek. Bunu hep söylüyoruz. Ama ben eve ekmek parası götürmek için yapılan bir meslek olarak görmüyorum. Öğretmenlik bir sevda, ben öğretmenlerimizde hep o sevdayı gördüm. Maalesef diğer meslekler gibi öğretmenlik de çok maddileştirildi ve değersizleştirildi. Ama hala pırıl pırıl, çok değerli, genç öğretmenlerimiz de var. Atatürk sevdalısı çok sayıda öğretmen konumları gereği bizimle birlikte olamıyor ama yüreklerinin bizimle olduğunu biliyorum. İlkokulu Gebze’de, ortaokulu babamın görev yeri nedeniyle Bayburt’ta okudum. Liseyi yine Gebze’de tamamladım. Benim zamanımda Gebze Lisesi parmakla gösterildi. Başka lise yoktu. Ben 1981’de mezun oldum. Darıca’ya ilk lise 1979 – 1980’de kuruldu. Ama maalesef öğretmenlerimizin birlikte vakit geçirecekleri bir sosyal mekânları yok. Darıca da Gebze gibi bir köy haline getirildi. Halen daha insanları daha da fakirleştirerek varlığını sürdüren bir iktidar anlayışı var. Böyle bir zihniyetin sonucu 220 bin nüfusuyla kenti köy olan bir ilçe.” dedi.
 
TÖRK 2 ÖNEMLİ VAATTE BULUNDU
Gürer Yıldırım konuşmasının ardından mikrofonu CHP Darıca Belediye Başkan Adayı Yakup Törk’e verdi. 
Törk, Yıldırım’ın sosyal tesis yetersizliğine atıfta bulunup eğitimde biri öğretmenlere diğeri okul öncesi çağdaki çocuklara yönelik iki önemli vaatte bulundu: “Öğretmenlerimin sorunlarını biliyorum. 
Darıca’ya geldiğimizde projelerimizin en başında yer aldı, dün de okulları gezerken öğretmenlerimizi dinlerken izah ettik. Darıca’ya bir öğretmen evini kazandırmanın zamanı bizim iktidarımızla birlikte gelmiştir. Detaylarını sizlerle değerlendirebiliriz. Bunun dışında da yine eğitime, daha önce CHP’li belediyelerin uyguladığı, okul öncesi eğitim veren kreş ve ana okulu desteği veren, özellikle az gelişmiş, dar gelirli vatandaşlarımızın yaşadığı mahallelerden başlayarak çocuklarımıza böyle bir katkı sunmak istiyoruz yerel yönetimlerde olduğumuzda.” dedi.