Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

GESİAD, GTO için doğruyu söylüyor!

Gazetemiz sahibi Erol Polat'ın köşe yazısı

GESİAD, GTO için doğruyu söylüyor!
25 Ocak 2013 - 12:20
 GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Zenginer’in, “GESİAD dün olduğu gibi bugünde sadece sayın Nail Çiler’e angaje olmamıştır. GESİAD’ın, sadece sayın Nail Çiler eksenli bir seçim kampanyası yaptığı gerçeği yansıtmıyor. ‘’ şeklindeki sözleri,  kimileri tarafından ayakta alkışlanırken, kimileri de GESİAD’ın neredeyse  Viyana kapılarına kadar dayandığı hissiyatını vermeye çalıştı…
Oysa ki: Mehmet Zenginer’in yaptığı yazılı açıklamanın üst paragrafında yer alan yukarıdaki satırlarla birlikte,  aynı yazıda GTO’nun mevcut başkanı ve yönetimine methiyeler düzülerek ‘’Son dört yıllık süreçte Gebze Ticaret Odası yönetiminin yaptığı başarılı çalışmalar herkes tarafından kabul edilen bir gerçektir. Sayın Nail Çiler ve çok değerli yönetim kurulu takdir edilen bir düzeyde hizmet etmiş, bu hizmetlerini de devam ettirmektedir.’’ Denilmiş ve Nail Çiler’in hakkı  yine Nail Çiler’e teslim etmiştir.
 
Kimilerince kasıtlı olarak ortaya atılan iddialar üzerine ‘dimdik ve ortada duran’ bir yazıyı kaleme alan GESİAD’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Zenginer, GTO’nun sadece 12 Şubattaki kongresinde değil 2009 yılında yapılan ve Nail Çiler’in kazandığı seçimlerde de Çiler’e angaje olmadıklarının altını çizmiştir.
 
Sadece Nail Çiler değil GESİAD’ın, bir başka isim üzerinden de hareket ederek yola çıkmayacağını hatırlatan başkan Zenginer, fotoğrafın geneline baktıklarını hatırlatıyor.
 
Tüm bu açıklamalara rağmen ‘’Nail Çiler’’ isminden rahatsız olanlar, GESİAD’ın başka bir isim nedeniyle Çiler’e karşı olduğunun imasını yaratmaya çalışmaktalar.
 
Kurumsal kimliğiyle bölgemizdeki SİAD’ların en başında yer aldığını düşündüğüm GESİAD’ın asılsız iddialar nedeniyle bu açıklamaya yer verdiğini ve bu açıklamanın yapılmaması halinde dedikoduların alıp başını gideceğini ve bu durumdan hem GTO’nun, hem de GESİAD’ın yara alacağını anlamazlıktan gelen bazı hödükler,  Çiler’in birkaç gün önce Yönetim Kurulu’nu toplayamadığından dem vurarak GTO’nun 12 şubattaki seçimlerine kendilerince şimdiden yön vermeye çalışmaktalar.
 
Oysaki Yönetim Kurulu Toplantısından birkaç gün önce Nail Çiler’le odasında bir araya gelen İbrahim Çiçek, Sedat Mican ve Özcan Dal’ı, seçimlerde  Çiler’in aynı listesinde görünce bakalım nasıl bir algılamada bulunacaklar?
 
GESİAD Başkanı Mehmet Zenginer, onca dedikodudan sonra  elbette ki derneğine yakışır bir açıklama yapacak ve elbette ki GESİAD’ın, Nail Çiler eksenli bir seçim kampanyası yapmayacağını belirterek  Çiler’e veya bir başkasına yazılı veya sözlü bir taahhütte bulunmadıklarını söyleyecekti. Normal olan da zaten bu değil mi?
 
Haaa…
 
GTO’nun 12 Şubat 2013 tarihindeki seçiminde belki Nail Çiler’in karşısına bir veya daha fazla isim çıkabilir. Seçimi de Çiler’in dışındaki biri de alabilir…
 
Bunlar olası şeyler… Fakat, Çiler’i harcamak, başkasını oraya oturtmak uğruna yapılan gayri ciddi uğraşlar, sadece GTO’ya değil, sadece GESİAD’a değil, Gebze’nin tümüne zarar verecektir!..
 
Unutmayalım ki, hata yapmamızı bekleyen ve GTO’nun kapatılmasını isteyen birileri ensemizin dibinde bekliyor!..
 
Benden söylemesi !...