Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CHP, Meclisi terk etti

Darıca Belediyesi Mayıs ayı ikinci Olağan Meclis Toplantısı’nda görüşmeler henüz başlarken CHP Grubu, topluca salonu terk etti.

CHP, Meclisi terk etti
10 Mayıs 2016 - 16:08
 Meclis toplantısının açılmasıyla birlikte CHP Grubu’na ayrılan sıralarda oturan partilileri uyararak meclis üyelerinin oturduğu yerden  ayrı oturulmasını ve bu nedenle bir üst sıradaki koltuklara geçilmesini isteyen  Başkan Karabacak’a CHP İlçe Başkanı Yakup Törk’ten tepki geldi.

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Mecliste oturum düzeninin bozulduğu ve izleyici ile Meclis Üyelerinin ayrı yerlerde oturması gerektiğini söyleyerek, CHP’lileri uyardı. Uyarı karşısında Meclis düzenini bozmadıklarını belirten CHP İlçe Başkanı Yakup Törk, ısrar edilmesi durumunda salonu terk etmek zorunda kalacaklarını söyledi. Bunun üzerine Karabacak, ‘’Siz bilirsiniz’’ dedi.

 

Burada evcilik oynamıyoruz.

Bu sırada oturduğu yerden ayağa kalkan Yakup Törk ile birlikte CHP’li meclis üyeleri  ve partililer de daha sonra salonu terk ettiler.

CHP’lilerin salonu terk etmesiyle birlikte konuya ilişkin konuşan Karabacak, ‘’ Anayasa çerçevesinde biz  yetkilerimizi  kullandık.  CHP’liler,  salonu terk ederek sorumsuzluk örneği gösterdiler. CHP İlçe Başkanının meclis üyesi olmadığı, söz hakkına sahip olmadığı, meclis üyeleri ile birlikte aynı koltukları paylaşamayacağı, alkışlayamayacağı yasalarda bellidir, kaldı ki biz kendisini kibarca uyararak meclis üyelerinden ayrı oturulmasını kibarca istedik. Ana muhalefet partisinin milletin verdiği oylarla seçilen meclis üyelerinin salonu terk ederek çalışmaları engellemek istemesi doğru değildir

Biz burada e vcilik oynamıyoruz biz tiyatro oynamıyoruz, ‘’Oynamıyorum küstüm’’ diyemezsiniz. 180 Bin nüfusa hizmet ediyoruz. Bu tüm Darıcalılar’a saygısızlıktır. CHP’lileri esefle kınıyorum’’ dedi