Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Yakup Törk'ten 40 dev proje!

Millet İttifakı CHP Darıca Belediye Başkan Adayı Yakup Törk, 31 Mart tarihinde yapılcak olan yerel seçimlerde seçildiği taktirde yapmayı hedeflediği vizyon ve projelerini kamuoyuna tanıttı. Tanıtım programına yoğun ilgi olunca katılımcıların büyük bir kısmı tanıtımı dışarıdan izlemek zorunda kaldı.

Yakup Törk'ten 40 dev proje!
03 Mart 2019 - 16:04
Beyaz İnci Düğün Salonunda gerçekleştirilen programa; CHP Kocaeli Milletvekilleri PM üyesi Haydar Akar ve Tahsin Tarhan, CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay,Millet İttifakı İYİ Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı  Serdar Kaman, CHP Gebze Belediye Başkan Adayı Recep Dursun, çevre ilçelerin başkan ve temsilcileri, STK’ların temsilcileri ve partililer katıldı.
 
YOĞUN İLGİ VARDI
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, 4 yıldır beraber çalıştıkları Yakup Törk’ün kendisini bugünlere hazırladığını vizyon projelerle Darıca’yı yöneteceğine inandığını belirterek herkesten Millet İttifakı İYİ Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı  Serdar Kaman’a da destek istedi. CHP Kocaeli Milletvekili ve PM Üyesi Haydar Akar’da toplantıda yaptığı konuşmada Türkeye’de 90 yıldır seçimlerin yapıldığını ancak bugüne kadar hiçbir zaman beka sorununun yaşanmadığına dikkat çekerek;’’Türkiye’nin beka sorunu yok, insanların insanca daha iyi yaşama sorunu var ancak ülkemizi işgal etmeye çalışan olursa biz de gövdemizi siper ederiz.’’ Dedi. Kocaeli’nin insanların sömürüldüğü 2.7 milyar TL bütçesi olmasına karşın en fakir en borçlu bir kent haline getirildiğini ileri süren Akar şöyle devam etti;’’ Darıca’ya bir bakın. Yıllardır elle tutulan gözle görülen bir hizmet yatırım var mı? İşte bu nedenle Darıcalılar hizmet etmeye inandığı, Darıca’yı iyi bilen, kalbi Darıca için atan Yakup Törk’ü istedikleri için aday yaptık. İnanıyorum ki Yakup Törk te hizmetleriyle bu şehri layık olduğu gibi yönetecektir.’’
 
KAMAN'A DESTEK İSTEDİLER
Haydar Akar’ın ardından Millet İttifakı İYİ Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı  Serdar Kaman yaptığı konuşmada 13-0 tablosunun kendileri için kabul edilebilir bir tablo olmadığını bu tablonun değişmesi için de Millet İttifakının kurulduğunu ifade ederek artık 16 yıllık sürece bir son vereceklerini anketlerden çıkan sonuçlarında bunu gösterdiğini söyledi. Kaman, seçilmeleri durumunda Büyükşehir olarak Yakup Törk’ün çalışmalarına ve projelerine her zaman destek vereceklerinin de  altını çizdi.
 
TAM 40 PROJE
Protokol konuşmalarının ardından Millet İttifakı CHP Darıca Belediye Başkan Adayı Yakup Törk, vizyon ve projelerini sinevizyon gösteri ile tanıttı.
Konuşmasına ‘’doğduğum kente hizmet etmeye 28 gün kaldı’’ sözleriyle başlayan Yakup Törk, Bu kentte doğmuş, bu kentin gelenekleriyle büyümüş biri olarak 200 bin insanımıza eşit hizmet edeceğime söz veriyorum’’ dedi. 5 yıldır mahalle mahalle ve sokak sokak gezerek Darıcalılarla buluştuğunu söyleyen Törk şöyle devam etti;’’ Darıca’nın eğitim ve kültür kenti olması, gelişmesi  için 40 proje hazırladık. Bu projeleri halkın talep ve isteğinin yanı sıra şehrin estetiği doğrultusunda projeleri bizzat mühendis arkadaşlarımızla hazırladık. 200 milyon TL geliri olan ilçeyi 150 milyon TL borçla teslim alacağız. Bu borç hizmet ve projelerimiz için engel olmayacak. Darıcalıların her derdine derman olmak için Darıca’nın büyük değişimini gerçekleştirmek 
Darıca’yı örnek bir ilçe haline getirebilmek için hazırız. ‘’ dedi.
 
İŞTE O PROJELER
Yakup Törk konuşmasının ardından yapmayı hedeflediği projeleri tanıttı. İşte Yakup Törk’ün hedeflediği 40 proje;
Çocuk kreşleri
Kütüphane ve öğrenci yurdu
Kadın Eğitim Merkezi
Gençlik Merkezi
Engelli Eğitim ve Eğlence Merkezi
Hanımeli Pazarı
Öğretmenevi
İkinci Bahar Evi
Emekli Evi
Sancaktepe Kongre, Kültür vr Sanat Merkezi
Sanat Sokağı
Her mahalleye muhtarlık binası ve aile çay bahçesi
Çocuklara ücretsiz hayvanat bahçesi ziyaretleri
Hayvan dostu belediyecilik
Tarihi Yapıların restorasyonu
Bayramoğlu Film platosu
Yelken kulübünün aktif hale getirilmesi
Yaz aylarında kadınlara ücretsiz tekne turları
Sırasöğütler Mahallesi dere ıslah ve kent parkı
Hobi bahçesi
Çocuk oyun merkezi
Amatör Spor kompleksi
Kapalı spor salonu ve yüzme havuzu
Parke taşı üretim tesisi
Halk ekmek üretim tesisi
Küçük sanayi sitesi
Kadın doğum ve çocuk hastanesi
Osmangazi ve Kazım Karabekir mahallelerine sağlık ocağı
Yaşlı bakım merkezi
Katlı otopark ve Pazar alanı
Yenilenebilir enerji / Güneş enerji tesisi
Tuzla-Darıca sahil bağlantı yolu
Kurban kesim ve satış alanı
Mezarlık alanı
Trafik sorununun çözümü
Osmangazi Mahallesi bağlantı köprüsü
Halk otobüsü güzergahları, ücretleri ile ilgili düzenleme
Mahalle meclislerinde halk günleri
Kentseşl dönüşüm planlamaları
Kariyer Ofisi