Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Cengiz Karadamar, memleketinde toprağa verildi

Önce boğularak öldürüldüğü söylenen daha sonra Adli Tıp Kurumu`nun ceset üzerinde yapmış olduğu inceleme sonrasında kafasına sıkılan tek kurşunla infaz edildiği kesinleşen Gebze-Darıca Diyarbakırlılar Derneği Başkanı Cengiz Karadamar`ın cenazesi önceki gün sabah uçakla memleketi Diyarbakır`ın Ergani ilçesine götürüldü.

Cengiz Karadamar, memleketinde toprağa verildi
07 Ocak 2013 - 09:26
 Gebze ve Darıca'da şok etkisi yaratan Cengiz Karadamar`ın öldürülmesi olayının ardından polis olayı çözmek için çalışmalarını sürdürüyor. Polis, Cengiz Karadamar`ın neden öldürüldüğü konusunda cep telefonu kayıtlarını inceliyor
 
DİYARBAKIR`A GÖTÜRÜLDÜ
Uzun yıllardır Darıca`da yaşayan ve bölgede nakliyecilik yapan 39 yaşındaki Cengiz Karadamar`ın cenazesi önceki gün sabah saat 08.30 uçağıyla Sabiha Gökçen Havaalanından uçakla Diyarbakır`a oradan da araçla doğum yeri olan Ergani İlçesine götürüldü. 
Polis, Karadamar`ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmayı derinleştirdi. Olay çıkmaması üzerine Diyarbakırlılar Derneği yöneticilerini sakin olmaları konusunda sık sık uyaran polis, olayla ilgili çalışmalarını sürdüyor.
 
KATİL GÜVENLİK KAMERASINDA
Polis, Cengiz Karadamar`ın Bayramoğlu`ndaki Kastelli Sitesi`ndeki binanın 12. katına çıkarken yanındakilerle birlikte sitenin güvenlik kamerasınaki görüntüleri incelemeye aldı.  Öte yandan savcılık izniyle derinleştirilen soruşturma kapsamında polis, 
Cengiz Karadamar`ın cep telefon kayıtlarını incelemeye aldı, Karadamar`ın Darıca'daki ofisinde arama yapıldı. 
 
İŞADAMLARI KORUMA TUTTU
2008 yılında öldürülen Kürt Fevzi`nin yeğeni işadamı Nakliyeci Cengiz Karadamar`ın Darıca'da öldürülmesi bu bölgedeki işadamlarını tedirgin etti. 
Bölgede varlıklı ailelere yönelik tehditlerin artması üzerine polis güvenlik önlemlerini arttırırken, İddiaya göre bölgede oturan çok sayıda varlıklı isim ve işadamları kendilerine koruma tahsis ettiği, yalnız olarak seyahat etmedikleri öğrenildi.
 
KONUYU MECLİSE TAŞIYACAK!
Geçtiğimiz hafta başı kaybolan ancak ceseti geçtiiğimiz gün Darıca Bayramoğlu'nda Kastelli Sitesi'nde bulunan Gebze-Darıca Diyarbakırlılar Dernek Başkanı Cengiz Karadamar için taziye ziyaretleri sürerken önceki gün de CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt Darıca'daki dernek binasına gelerek taziyelerini bildirdi. Milletvekili Ensar Öğüt ziyaret ettiği dernekte  bulunan çok sayıda Diyarbakırlılara olaydan duyduğu üzüntülerini belirterek olayla ilgileneceğini, Kocaeli Valisi'nden gereken bilgi ve gelişmelerin akışını isteyeceğini gerekirse olayı TBMM'inde gündeme getireceğini dile getirdi