Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Zafer Ercan'dan yeni bir kitap daha!

2012 yılında Gebze'de İlçe Emniyet Müdür Yardımcılığı görevinde bulunan ve özellikle uyuşturucuya olan mücadelesi ile tanınan narkotik polisi Zafer Ercan, yeni bir kitap daha çıkardı.

Zafer Ercan'dan yeni bir kitap daha!
13 Mayıs 2016 - 09:27

Halen 4. Sınıf Emniyet Müdürü rütbesiyle İstanbul Adile-Sadullah Polis Meslek Yüksek Okulu’nda “Emniyet Müdürü/Öğretim Görevlisi” olarak görevine devam eden Zafer Ercan'ın, 'Naylon Fiyaka' isimli kitabı, piyasaya çıktı. Kitap; narkotik komiser 'Yavuz Yaman' ve ekibinin maceralarını anlatıyor. Pek çok diziye danışmanlık ve metin yazarlığı yapan Ercan'ın son kitabı, ünlü isimler tarafından da beğenildi. Ahmet Ümit, "Zafer Ercan'a 'Naylon Fiyaka' isimli kitabı yüzünden gıpta ettim" dedi. 

ZAFER ERCAN KİMDİR?

Sokakta yapılan mücadelenin tek başına yeterli olmadığı düşüncesiyle başladığı eğitim çalışmaları kendisinin de bilmediği birçok kapıyı açtı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi bünyesinde, “Madde Kullanımını Önleme Büro Amirliği”nin, ilk kez bütün illerde kurulmasını sağladı. Yine ilk kez, İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü’ne ait internet sayfasının içeriğini hazırlayarak, sayfa üzerinden başta “bilgilendirme” olmak üzere, “ünlülerle söyleşiler”, “yaşanmış hikâyeler” ve “gönüllü psikolog eşliğinde vatandaşa hizmet”, gibi birçok yeniliği ilk bu sitede başlattı. Benzer hizmetlerini halen kendine ait olan www.zaferercan.com , www.bagimlilikdanismani.com ve www.pamukayna.com adlı sitelerinde sürdürmektedir.

İstanbul Üniversitesi, Adli Tıp Enstitüsü’nde yüksek lisans yapıp, “Adli Bilimler Uzmanı” unvanı aldı, ardından İstanbul Üniversitesi, Psikiyatri Ana Bilimi tarafından 2 yıl süreyle verilen Bağımlılık Programı eğitimini tamamlayarak “Bağımlılık Danışmanı” oldu

Polis tarafından yapılan talep azaltımı projelerinin ilki olan ÖMKEP Projesini (Öyküyle Madde Kullanımını Engelleme Projesi) hazırlayarak hayata geçirdi. Başta kendi kurum personeli olmak üzere, birçok başka kurum personellerine eğitimler verdi. Bugüne kadar bağımlılıkla mücadele alanında gerek yurt içi, gerekse yurt dışında olmak üzere verdiği eğitimler 1500’ün üzerindedir. Bağımlılıkla mücadele alanında yazdığı 5 öyküsü, çizgi kitap haline getirilerek 195.000 adet basılmış, başta İstanbul ve Bingöl olmak üzere birçok ilde ücretsiz dağıtılmıştır. Bugüne kadar yazdığı hikâyelerden 4 tanesi tiyatro oyunu haline getirilerek çeşitli tiyatro gurupları tarafından sahnelenmiştir.

Osman Sınav Yapımı Pars Kiraz Operasyonu sinema filmi ile Pars Narkoterör dizilerinin narkotik danışmanlığını yapmıştır. Birol Güven Yapımı Arka Sıradakiler ve Çocuklar Duymasın dizilerinde sosyal sorumluluk anlamında birer bölümlerine hem metin yazarlığı yapmış, hem de kendisi rol almıştır. İstanbul’da çalıştığı dönemde Polis Radyosu’nda program yapan Zafer Ercan’ın halen farklı radyolarla sosyal sorumluluk projeleri devam etmekle birlikte Radyo Trafik ’de Pazartesi günleri kendisinin hazırlayıp sunduğu “Pamuk Ayna Radyo Programı”canlı olarak yayınlanmaktadır.