Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

24 camide hatimli teravih

Mübarek Ramazan ayı başlıyor. Ramazanın ibadetlerin-den teravih namazı da dün akşam kılındı. İlimizdeki 24 camide de hatimli teravih namazı kılınıyor.

24 camide hatimli teravih
09 Temmuz 2013 - 09:45
 İlçelerde hatimli teravih namazı kılınan camiler şöyle: Kandıra: Çarşı Camii. Başiskele: Karşıyaka Barbaros Fatih ve Aksa Camileri. Çayırova: Çakmak ve Devam Ulu Camileri. Darıca: Merve Camii. Dilovası: Gül Camii. Gebze: Gazelle Mahalle, Hatipdüzü, İlyasbey Camileri. Gölcük: Yer altı Camii. Kartepe: Köseköy İstasyon Tepecik Camii, Suadiye Merkez Camii. Körfez: Merkez Camii.
 
ALO FETVA HATTI
Kocaeli İl Müftülüğü yetkilileri, ramazan ayı ve sonrasında dini konularda bilgi almak isteyenlerin Alo Fetva Hattı’nı 190 numaralı veya İl Müftülüğünün 322 34 71 numaralı telefonla arayarak bilgi alabileceklerini belirttiler. Bu telefon numarasından erkekler dahili 122, kadınlar dahili 139’u arayabilecekler.
 
FİTRE MİKTARI
İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu’nun 2013 yılı fıtır sadakası (fitre) miktarını bir kişi için her gün başına asgari 9.25 TL olarak belirlediğini, dileyenlerin daha fazla verebileceğini söyledi. Fıtır sadakasının vacip olma zamanı Ramazan Bayramının birinci günü olmakla birlikte, bayramdan önce de verilebiliyor.