Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İşte ihracın perde arkası!

CHP Darıca İl Genel Meclis Üyesi seçilen Seyfettin Kayabay, parti içinde dedikodu yaptığı gerekçesiyle il disiplin kurulu tarafından kınama cezası verilerek bir yıl süreyle partiden uzaklaştırıldı

İşte ihracın perde arkası!
07 Ocak 2013 - 09:29
 CHP Darıca İlçe Örgütü tarafından ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu`na sevk edilen CHP Darıca İl Genel Meclis Üyesi Seyfettin Kayabay hakkında kınama cezası verilerek biparti görevlerinden ve partiden bir yıl süreyle partideki görevlerinden el çektirilerek uzaklaştırıldı. CHP Darıca İlçe başkanı Selman Kösali, “Kayabay, parti içinde dedikodu yapıyordu, bizi sıkıntıya sokuyordu” dedi. Kınama cezası alan Kayabay ise, “Yerel seçimlerde benim önümü kesmek içinböyle bir senaryo uyguladılar. Ben CHP`liyim hiç bir yere gitmem” dedi.
 
DEDİKODU YAPIYORDU
2009 yılındaki yerel seçimlerde CHP`den Darıca İl Genel meclis Üyesi seçilen Seyfettin Kayabay`ın parti içinde sürekli olarak dedikodu yaptığını, gazetelere olur olmaz beyanatlar vererek parti içinde ciddi bir rahatsızlık yarattığını gerekçesiyle disiplin kuruluna verme kararı aldıklarını söyleyen CHP Darıca İlçe Başkanı Selman Kösali, “Seyfetten Kayabay, çok rahatsızlık veriyordu, partimizi zor durumlarda bırakıyordu. Bunun önüne geçmek için böyle bir karar aldık. Kararı oy birliğiyle İl Disiplin kurulu`na gönderdik. İl Disiplin Kurulu`da oy birliğiyle Kayabay`ı bir yıl süreyle partiden uzaklaştırma kararı aldı” dedi.
 
ÖNÜMÜ KESMEK İSTİYORLAR
Kınama cezası verilerek bir yıl süreyle partideki görevlherinden el çektirilen ve partiden uzaklaştırılan il genel meclis üyesi Seyfettin Kayabay, parti suçu işlemediğini belirterek, “Ben 2014`teyapılacak yerel seçimlerde adaylık düşüncem var. Benim önümü kesmek için böyle bir senaryo yazdılar. İlçe başkanı Kösali`nin hakkımda ‘dedikodu yaptığı için uzaklaştırdık` sözleri hoş değildir. Benim kadar parti tecrübesi olmayan biri böyle konuşmamamılıdır. Ben gerçek demokrat CHP`liyim.  Bana kınamada verilse, uzaklaştırılsam da ben CHP`de kalırım” dedi. Öteyandan bir yıl süreyle partideki görevlerinden el çektirilen  Seyfettin Kayabay`ın bu karardan sonra CHP`nin il genel meclisindeki üye sayısı 16`dan 15`e düştü.