Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Emlakçılar Odası iddialara cevap verdi

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Ahmet Pekin, hafta sonu yapılacak olan kongre öncesinde Emlakçılar Odası ve yönetim kurulu ile ilgili çeşitli spekülasyonlar yapıldığını ve bu güne kadar bunları dikkate almadan yollarına devam ettiklerini belirterek, yaptıkları basın toplantısında üyelerden gelen baskılar sonucu ve bir kısım yanlış ve maksatlı açıklamalara cevap vermek zorunda kaldıklarını söyledi

Emlakçılar Odası iddialara cevap verdi
09 Mart 2018 - 11:48

Yönetim Kurulu Üyeleri’nin de katıldığı  Basın Toplantısı’nda konuşan Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Ahmet Pekin şunları söyledi; Bu nevi konuşmaları yapmak ne benim, ne de yönetim kurulu üyelerimizin duruşuna yakışmıyor. Söylediğim gibi odamızı yakından takip eden, bütün faaliyetlerimizi çok iyi bilen çok sayıda üyemizin baskıları sonucu bu açıklamaları yapmak zorundayız.

 

BİR KİŞİ DIŞINDA HİÇ KİMSE AYRILMADI

Örneğin, Geçen dönem bize oy verenlerin bu dönem karşı tarafa geçtiğini, hatta bazı yönetici arkadaşlarınızın da karşı listede yer aldığını söylüyorlar. Bizim yönetim kurulumuzdan bir arkadaşımızın şu anda karşı listede olduğunu zannediyoruz. Bu arkadaşımız da kendisine tevdi ettiğimiz görevi kabul etmeyerek hemen seçimden sonraki hafta istifa etmiştir. Bunun dışında hiçbir arkadaşımız bizden ayrılmamıştır. Bu dönem bize oy verecekleri ise seçim sandığında göreceğiz. Seçimi biz kazanacağız ve bunun böyle olmadığı görülecektir.

 

DÖRT KİŞİ DIŞINDA LİSTEDE DEĞİŞİKLİK YOK

Karşı taraftan bazı arkadaşlar veya diğer listeye oy vermeyi düşünen arkadaşlar sürekli listemizi açıklamamız konusunda çeşitli mecralarda baskı kurdular. Bizim için hiç sorun değildi listeyi açıklamak. Çünkü bizim listemizde dört kişi dışında bir değişiklik olmadı ve listede olmayan arkadaşlarımız da şu anda fiilen bizimle birlikte çalışmaya devam ediyorlar. Bunu ne maksatla yaptıklarını sizin takdirlerinize bırakıyorum. Ancak bizim dışımızda şu anda bir liste açıklayan olmadı.

 

ODANIN YAPTIKLARI,  YAPACAKLARI KOCAELİ VE TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİDİR

Kocaeli Emlakçılar Odasının yaptıkları ve yapacakları Kocaeli için önemli olduğu kadar Türkiye için de önemli. Türkiye’deki diğer emlak odaları bu seçimlerde bizim yaptıklarımızı yapacağız diye vadediyorlar. Örnek alınan bir odayız. Bundan da son derece mutluyuz.

Başka bir örnek: Üyelerimiz için bir araç kampanyası düzenlemiştik. Bununla ilgili kendi adamlarına arabaları aldırdılar şeklinde bir şaibe yaymaya çalışıyorlar. Böyle bir şeyi neden yapalım ki. Biz firmaya taahhüt vererek bir anlaşma yaptık ve bunu basına deklare ettik. Mesaj sistemi ile bütün üyelerimize duyurduk. Böyle bir yalanı söyleminin maksadı ne olabilir ki. Bu gibi algı oluşturma gayretleri sadece bizi böler. Oysa biz bu güne kadar hiçbir ayrım yapmadan tüm üyelerimize eşit mesafede olduk. Bunu vicdan sahibi herkes biliyor. 120 kişi bu hizmetten faydalandı ve bu gün itibariyle bu kampanyadan yaralananlar yaklaşık 20 bin lira karlı durumdalar. 

 

ODA KURULDUKTAN SONRA KEMDER NEDEN KAPATILMADI ?

Ben de KEMDER’de görev yaptım. Bizim oradaki beraberliğimiz oda kurulması içindi. Oda kurulduktan sonra KEMDER neden kapatılmadı. Odaya neden sahip çıkılmadı. Bu arkadaşlarımız bir gün odaya gelip te herhangi bir şeyi bizimle paylaşmadılar. Sadece seçime yirmi gün kala gelip bazı taleplerde bulundular. Bize hangi öneriyi getirmişler de reddetmişiz. Biz birlik ve beraberlikten yanayız.

Seçimlerde şaibe var diye medya da haberler çıktı. Eğer bir şaibe var deniyorsa, bu Sırası ile Adalet Bakanlığı, Yüksek Seçim Kurulu ve İl seçim kurulunu şaibe altında bırakmaktır. Buna neden itiraz etmediler acaba. Devletimiz köklü geleneklere sahiptir. Biz devletin herhangi bir şaibenin içerisinde kesinlikle olmayacağını biliriz ve bunu asla kabul etmeyiz.

 

BUNLAR ALEMİ KÖR, MİLLETİ SERSEM Mİ SANIYORLAR?

Odamızın bir siyasi partiye mensup kişilerden oluştuğu ve desteklendiği yalanına kargalar bile güler. Yönetimimizde her siyasi oluşumdan ve Türkiye’nin her bölgesinden insanlar var. Bunlar alemi kör, milleti sersem mi sanırlar.

Odamızın borçlandırıldığı yönündeki dedikodular ise tamamen yalan ve iftiradan ibarettir. Biz 5362 sayılı kanun ile yönetilen bir kurumuz. Her şeyimiz kayıtlı ve kontrol altında devlet denetimine tabiidir. Bu gibi iftiralar bizi tabiiki yaralar ama en çok ta mesleğimizi yaralar. Bunun böyle bilinmesini isterim.

Oda kuruluşu ile ilgili de iki dönemdir aynı sakızı çiğniyorlar. Kuruluş evraklarını dernekten almışız ve Ankara’ya götürmüşüz. Bu konular devlet arşivinde kayıtlıdır. Kim hangi tarihte müracaat etmiş, kim kaç defa ankaranın yollarını aşındırmış bunların hepsi kayıt altındadır. Lafla peynir gemisi yürümez.

 

HESAP HAREKETLERİMİZİN TAMAMI BAKANLIK SİSTEMİNE GİRMEKTEDİR

Yönetim kurulu üyeleri odaya gidiş geliş yol masraflarını odadan alıyormuş şeklinde dedikodular yapılıyor. Böyle bir bütçeyi nerden buluyorsunuz. 2017 yılında 930 kişiden 170 kişi aidat ödemiş. Bizim bütün hareketimiz bakanlık sistemine girilmek zorunda. Yönetim kurulu üyelerimizin buna ihtiyacı olmadığını da herkes bilir. Böyle bir şeye tenezzül de etmezler.

Değerli Basın Mensupları,

Bu şekilde siyaset yapma usulü eskide kaldı. İletişim çağındayız. Sistemde her şey kayıtlı, sosyal medyalarımız var. Kaldı ki biz bu gün itibariyle 930 kişilik bir grubuz. Bu sektörde kim kimin ne yaptığını ve nasıl yaptığını kesinlikle iyi bilir. 

Tekrar ediyorum bu yapılanlar bizi sadece böler, lütfen birbirimizin yüzüne yarın bakamayacağımız hatalar yapmayalım. Bu makamlar gelir, geçer ama dostluklar biki kalmalıdır diye düşünüyoruz. 

Mesela web tapu hizmeti konusunda üyelerimizin kafasını karıştırdılar. Bu kime ne yarar getirir. Hem üyelerimiz hem de vatandaşlarımız ayağına gelen hizmeti kullanmaktan korktu. Olan yine bize oluyor. Biz attığımız her adımı düşünerek atıyoruz ve herkesi bu şekilde davranmaya davet ediyoruz. 

Bu vesile ile katıldığınız için hepinize bir kez daha teşekkür ediyor, 11 Mart 2018 tarihinde yapılacak olan genel kurulun mesleğimize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum.