Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Gebze Esnaf ve Sanatkarlar Odası basınla buluştu

Gebze Esnaf ve sanatkarlar Odası Başkanı Kamil Yılmaz ve yönetimi yerel basınla buluştu.

Gebze Esnaf ve Sanatkarlar Odası basınla buluştu
15 Ocak 2018 - 08:21

Sabah kahvaltısını Gebze basını ile birlikte Etiler Marmaris cafe & Restaurantta yapan Gebze Esnaflar Odası başkanı Kamil Yılmaz basın mensuplarına kongreye ve 2 dönemlik icraatlarına yönelik bilgiler verdi.

 

Gebze Esnaflar Odasının 7. olağan kongresinin 16 Ocak 2018 Salı günü saat 12.00´de Arapçeşme mahallesinde bulunan Aşkı Mahal düğün salonunda gerçekleşeceğini belirterek konuşmasına başlayan Kamil Yılmaz tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan gazeteciler gününü kutlayarak başarı dileklerini iletti.

Yılmaz konuşmasının devamında Demokrasinin temel unsuru seçme ve seçilme hakkına inancını ifade ederek oda başkanlığına ve yönetime aday çıkmış olmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Gebze Esnaf ve Sanatkarlar odası başkanı Kamil Yılmaz, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın mensupları ile buluştuğu toplantıda şu açıklamalara yer verdi.

"Toplumun vicdanının sesi kıymetli basın mensupları; davetimize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü ve 16 Ocak Basın Onur Günü´nüzü tebrik ediyoruz.

Türk ekonomisinin şah damarı esnafımızın hizmetkarı olan yarım asırlık geçmişe sahip Gebze Esnaf ve Sanatkarlar Odamızın 7. Olağan Genel kurulu 16 Ocak 2018 günü, saat 12:00´de Sultan Orhan Mahallesindeki Aşk-ı Mahal Düğün Salonu´nda gerçekleşecektir. Genel Kurulumuzun esnafımıza, kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.

BİR KEZ DAHA GÖREVE TALİBİZ

Türkiye´nin en önemli ticaret merkezi olan Gebzemiz´de demokrasiye olan inancımızla hazırlandığınız genel kurulumuzda, esnafımıza bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki dönemde de kaliteli ve hızlı hizmeti en iyi şekilde ulaştırabilmek için 7. olağan genel kurulumuzda ekibimizle birlikte bir kez daha görev talibiz.

Demokrasinin temel ilkesi seçme ve seçilme hakkında  inancımızla odamız yönetimine talip olunması bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir. 

Özellikle basın mensubu arkadaşlarımızın ve onların aracılığı ile kamuoyunun, kıymetli esnafımızı bilgilendirmesine ihtiyaç olduğu inancı ile bu toplantıyı tertip ettik.

Önemli bulduğumuz konu başlıklarında sizleri bilgilendirmeyi zorunlu hissettik.

ESNAF ODALARI KREDİ VERMEZ

Bazı yayın organlarında odamızın kredi vermediği yönünde haberler yer almış olmasından büyük üzüntü duyduk. Gebze Ticaret Odası dahil bölgemizdeki 9 odanın kredi verme yetkisi yoktur. 

NEREYE ADAY OLDUKLARINDAN BİLE BİHABERLER

Esnaf  Odası´nın kredi vermesi kanunen mümkün değildir. Odalar kredi vermez. Kredi konusunun muhatabı Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi´dir. Sanırız bu konuda kamuoyunda algı oluşturmak isteyen arkadaşlar büyük ölçüde nereye aday olduklarının bile farkında değiller.

Hal böyle iken bundan önceki dönemde odamız kredi alma zorluğu çeken tüm üyelerimizin her zaman manevi destekçisi olmuştur. Odamızın da girişimleri ile Gebze, Dilovası ve Çayırova ilçelerimizde sadece 2017 yılında 1200 ticaret erbabına KOSGEB´den faizsiz kredi kullandırılmıştır. Kredi konusunda oluşturulmak istenen algı yanlış, hatta trajikomiktir. 

Bu vesile ile sizlerle buluşma fırsatını yakalamışken 2 dönem boyunca 8 yılda Gebze Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak üyelerimize verdiğimiz hizmetleri de kamuoyuna duyurmak istiyoruz.

--1966 yılında kurulan odamız göreve geldiğimizde 30 m2 lik kiralık bir hizmet binasına sahipti. Gebze esnafının temsilcisi odamızın yarım asırlık geçmişine rağmen kendi binasın bulunmayışı önemli bir eksikti. 2010 yılında esnafımızın bize olan güveni ile çok kısa bir sürede kendi binamızı satın aldık. 250 m2 lik binamızı tek kuruş borçlanmadan hizmete açtık.

--2400 üyesi bulunan odamızın faaliyetlerini esnafımıza ulaştırmak, esnafımıza en hızlı şekilde himet vermek için GSM mesaj sistemi kuruldu. Bizim bu adımımızın sonrası Kocaeli´de tüm odalar benzer sistemleri kurdu. İlimizde öncü olduk.

--8 yıllık hizmet dönemimizde başta Gümrük ve Ticaret bakanlığımız olmak üzere, Valilik, Kaymakamlık, Vergi Dairemiz, Belediyelerimiz, Palgaz, İsu, Organize Bölge Müdürlükleri, diğer esnaf odaları ve TESK  ile iyi ilişkilerimiz sonucu  esnafımın sorunlarına kalıcı çözümler oluşturduk.

--Sağlık alanında Kartal Göz Hastanesi başta olmak üzere bölgemizde kurulu bulunan hastanelerimizle protokoller yaparak, sağlık hizmetinin daha uygun ve kaliteli şekilde esnafımıza ulaşmasını sağladık.

--Hiçbir esnafımızın ihtiyaç duymaması dileği ile üyelerimize ferdi kaza sigortası hizmetini ücretsiz olarak sağladık. Bundan sonraki dönemde de bu çalışmamızı genişleterek sürdüreceğiz.

--Değişen Ticaret kanunları, müfredatları ile ilgili bilgilendirme toplantıları, esnaf seminerleri, iletişim olanaklarının tümünü kullanarak bilgi mesajları ve eğitim çalışmaları yaptık. Yönetmeliklerde yapılacak değişikliklerle ilgili yine odamız üyelerini bilgilendirme faaliyetlerimize devam edeceğiz.

--Üyelerimizden et ve et ürünleri satışı yapan işleme sahiplerine ve çalışanlarına hijyen uygulamaları ile ilgili bilgilendirme toplantıları yapılarak, katılım belgelerini kendilerine takdim ettik. Ayrıca Halk Eğitim Müdürlüğümüzün destekleri ile eğitim faaliyetimiz sonunda 600 üyemize ve çalışanlarına Hijyen Eğitim Belgesi almaları sağlanmıştır.

--Esnaf bilgilendirme sistemine geçti. Vergi mükellefiyetini sonlandıran esnafımızın kaydı odamızda devam etmekte ve bu nedenle üyelerimiz mağdur olmaktaydı. ESBİS  sistemi ile vergi kaydını kapatan üyelerimizin kayıtları incelenerek gerekli düşümü sağladık.Böylelikle esnafımızın her hangi mağduriyete uğramalarının önüne geçtik.

İNSANİ YARDIMLAR MEDYA ÖNÜNDE YAPILMAZ

--Dinimizin ve kültürümüzün gereği ´Sağ elin verdiğini sol el görmemelidir´ deriz. Bizler göreve geldiğimiz günden bu yana odamızın imkanlarıyla eğitimden spora, kültür sanat faaliyetlerinden insani yardıma kadar tüm toplumun ve Türk ekonomisinin şah damarı esnafımızın yanında olduk. 

İbadet de, kabahat de gizlidir. Bundan sonra da Odamız, başkanımız, yönetimimiz olarak başta insani yardımlar olmak üzere her alanda ihtiyaç duyulduğunda Gebze Esnaf ve sanatkarlar Odası olarak bölgemiz halkının ve üyelerimizin emrinde olacağız. Bir yetimin gözyaşı, bir annenin feryadı, bir mazlumun ahı işitildiğinde bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da o haykırışın yanında ilk Gebze Esnaf Odası yönetimi olacaktır.

YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR

En büyük hayalimiz ve hedefimiz esnafımızın yüzünü güldürebilmektir. Bu hedefle, oda olarak tüm üyelerimize yeni dönemde belge alma konusu başta olmak üzere ilgili kanunların bizlere verdiği yetkilerin tümünü kullanarak avantajlar sağlayacağız. "