Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Anadolu Liselerinin kontenjanları doldu!

SBS’de tercih süreci başlar başlamaz Anadolu liselerinin kontenjanı tamamen doldu. 13 bin 240 öğrenci Anadolu liselerine yerleşti

Anadolu Liselerinin kontenjanları doldu!
22 Ağustos 2012 - 10:55
 Yeni eğitim ve öğretim yılında hayata geçirilecek 4+4+4 öncesinde eski sistemin son öğrencileri 9 Haziran 2012`de SBS`ye girmişti. 24 bin 948 ilköğretimin 8. sınıf öğrencisinin sınav sonuçları açıklandı, tercih süreci ise devam ediyor. Sınavı kazanan öğrenciler puanlarına göre Anadolu liselerine kayıt yaptırmaya başladı.
 
İLK 20`YE GİRMİŞİZ
İlimizin LYS`de aldığı kötü sonucun ardından net bir açıklama yapılmasa da SBS`de ülke genelinde ilk 20`ye girdiği tahmin ediliyor. Geçen yıl SBS`de 24`üncü olan ilimize bakanlık sadece “Kocaeli çok iyi yerde” demekle yetindi. Bu yıl ilçelerde geçen yıla oranla en az yüzde 25-30 başarı elde edildiği göz önüne alınarak bu tahminler yapılıyor. 
 
KONTENJAN DOLDU
SBS yerleştirme sonuçlarını öğrenen ve tercihlerinden birini asil olarak kazanan öğrenci, 27–31 Ağustos tarihleri arasında yerleştirildiği okula kaydını yaptırabilecek. Tercihlere bakıldığında kontenjan sayısı 13 bin 240 olan Anadolu liselerinin tamamının dolduğu öğrenildi. Geriye kalan 11 bin 708 öğrenci ise meslek liseleri ve genel liselere kayıt olacak. 
 
YERLEYEN ÖĞRENCİLER
Aldıkları puanlara ve tercihlerine yerleşen öğrenci sayısı ve kurum çeşitleri şöyle: Anadolu devlet liselerine 6 bin 630 öğrenci, Anadolu öğretmen liselerine 780 öğrenci, fen liselerine 208 öğrenci, sosyal bilimler lisesine 78 öğrenci, anadolu meslek ve anadolu teknik liselerine 4 bin 152 öğrenci, anadolu imam hatip liselerine bin 80 öğrenci, özel anadolu liselerine ise 312 öğrenci kayıt yaptırdı. 
 
3 GÜN İÇİNDE KAYIT
Kesin kayıtların ardından, 3 Eylül 2012 tarihi itibariyle boş kalan kontenjanlar ilan edilecek, yedekler için kayıt işlemi 3 kez tekrarlanacak. Her okulun boş kontenjan sayısı kadar öğrenciye, daha önce açıklanan yedek sırası dikkate alınarak kayıt hakkı verilecek. Her öğrenci kayıt hakkı kazandığı okula 3 iş günü içerisinde saat 17.00'ye kadar kayıt yaptırmak zorunda. 
 
VELİLER AMAN DİKKAT!
Kayıt yaptırmayanlar haklarını kaybedecek. Bu durumda öğrencilerin ve velilerin süreci çok iyi izlemesi gerekiyor. Valilik ise sınav sonuçları ve alınacak önlemlerle ilgili 28-29 Ağustos tarihlerinde 1,5 gün sürecek eğitim çalıştayına hazırlanıyor. Çalıştay için özel komisyonların kurulduğu ve farklı çalışmaların yapıldığı öğrenildi. 
erotik hikaye