Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Başkan Bıyık; Devlet her zaman 18 yaşındadır

Sahur yemeğinde gazetecilerle bir araya gelen Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, CHP’lilerle uyum içerisinde çalıştıklarını ve meclisteki canlı yayınlarda kimsenin şov yapmasına müsaade etmeyeceğini, belirtti. Geçmiş dönemden kalan 150 milyon TL’lik borçtan, trafik sorununa kadar her konuya açıklıkla cevap veren Bıyık, Balyonoz Koyu’nda işgaller olduğuna da dikkat çekerek, devletin her zaman 18 yaşında olduğunu ve o bölgeyi de halka açacaklarını belirtti.

Başkan Bıyık; Devlet her zaman 18 yaşındadır
25 Mayıs 2019 - 16:25

Ak Parti İlçe Başkanı Ufuk Açay, Başkan Yardımcısı Abdullatif Özkan ve Cüneyt Şentürk  ve meclis üyelerinin de hazır bulunduğu yemekte konuşan Başkan Bıyık, İlçe Başkanı Ufuk Açay’a seçimlerde gösterdiği başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ederken, kendisinin ilçe başkanı olduğu dönemde 9 seçim geçirdiğini, yerel kampanya yaşamadan ilçe başkanı olunmadığını dile getirdi.

Yerel seçimlerin çok zor olduğunu ve parti olarak geçtiğimiz 31 Mart’taki seçimlerden başarıyla çıktıklarının altını da çizen Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, kampanyayı iyi yönettiklerini kaydetti. Muzaffer Bıyık, seçimlerde eksikliklerinin olduğunu ve bunu kendi aralarında değerlendirdiklerini de ifade ederek, ‘’ Yüzde 52 oy aldık, hedeflerimizi aslında tam olarak tutturamadık, kamuoyu yoklamalarında hedefimiz yüzde 57-58 bandındaydı, bunu sahadan alıyorduk, ancak Darıca’da yaklaşık olarak 27 bin oyun kullanılmaması bizim hesaplarımızı açıkçası şaşırttı. Ama çok şükür, 11 Bin gibi ciddi bir oy farkıyla, Darıca gibi bir yerde kapanılması çok zor olan bir farkla seçimleri kazandık. İnşallah ümit ediyorum ki bize inanarak oy verenleri mahçup etmeyeceğiz ve bu nedenle var gücümüzle çalışacağız.. Ekibimizle daha da çok çalışarak insan merkezli bir belediyecelik yapacağız, şu an küçük dokunuşlarla da olsa yaptığımız çalışmalar sonucu olumlu tepkiler alıyoruz.’’ dedi.

 

CHP’Lİ ARKADAŞLARIMIZAL UYUM İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ

Darıca Belediyesi’ni şeffaf bir anlayışla yöneteceklerini yineleyen Başkan Bıyık, ilk meclis toplantısından itibaren canlı yayın yaparak bunu gerçekleştirdiklerini ve saklayacak hiç bir şeyleri olmadığını söyledi. Tüm bunlara rağmen şeffaflık ilkesini bir adım daha öteye taşıyarak yapılacak ihaleleri de canlı olarak halkın gözü önünde yapacaklarını belirten Başkan Bıyık, ‘’ Gizlimiz saklımız yok, Ana muhalefetin meclisteki gurubuyla birlikte her şeyi konuşarak anlaşarak hayata geçireceğiz. Derdimiz oy birlikteliğiyle süreçleri yönetmeyi arzu ediyoruz.. Muhalefet gurubunu da dinlememiz lazım, o gurubunun da görüşlerine saygı duymak gerek, kamu menfaati varsa hep birlikte hareket etmemiz lazım. bu konuda da Allah’a şükür, Darıca’da meclis yapımız buna müsait. CHP’deki arkadaşlarımız da sağ olsunlar ılımlı arkadaşlarımız, hepimizin gayesi yaşadığımız şehri çok iyi bir şekilde yöneterek buraya bir şeyler katmak’’ şeklinde konuştu.

 

MECLİS HİZMET YERİDİR, KİMSEYE ŞOV YAPTIRMAM

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, meclisteki canlı yayınların sürekli olarak devam edip etmeyeceğiyle ilgili kendisine yöneltilen bir soruya ise, konuya iyi niyetli olarak başladıklarını ve iyi niyetli olarak devam edeceklerini kaydederek, ‘’ Eğer biz muhalefet noktasında da iyi niyeti gördüğümüz sürece bu canlı yayınlara devam edeceğiz ama, ‘ nasıl olsa burası canlı yayınlanıyor, ben burayı siyasi bir şova dönüştüreyim’’ şeklinde düşünce hasıl olursa, yetkimi kullanarak canlı yayını derhal kaldırırım bu kadar da net konuşuyorum. Çünkü orası siyasetin şov yapacağı alanlar değil, orası hizmet makamıdır. Bizim derdimiz ‘Muzaffer Bıyık çok iyi konuştu, falanca meclis üyesi çok iyi konuştu’dan ziyade Darıca’da neler yaşanıyor, Darıca’da neler konuşuluyor, bunu vatandaşımızın görmesini sağlamak ana mantığımız da budur’’ dedi

 

ŞÜKRÜ BEY 15 YIL BAŞKANLIK YAPTI AMA GÖREVİ BİTTİ

Niyetlerinin halis olduğunu halkın teveccühü ile belediye başkanlığı koltuğuna bir 5 yıllık süreç için oturduğunu da dile getiren Darıca belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, ‘’  bu koltuk bize emanet, milet bize oy verdi, bir beş yıllığına buraya oturduk, yarın ne olur bilinmez, belki 5 yıl sonra sıradan bir insan olarak sokaklarda olacağız. Şükrü bey sağ olsun 15 yıl yaptı bitti, yarın benim de bitecek, bunun farkında olarak çalışacağız. Asıl olan şu; yaptığımız işi, bırakacağımız günü hesap ederek yapmak lazım, ben bir dahaki dönemde belediye başkanı olacağım diye düşünürsek yarın hüsrana uğrarız. Bu nedenle bize verilen 5 yıllık görevi, 5 yıl sonra bırakacağız mantığıyla yapmamız lazım. Bir eser bırakmamız lazım, şahsımız adına gayretimizin tamamıda budur’’ dedi

 

TİCARETİN ALTIN KURALLARI VAR, BİZ BORÇLARI BU YOLLA BİTİRECEĞİZ

Gazetemizin, geçmiş dönemden kalan yaklaşık 150 milyon TL.’lik borcun  son durumu ve nasıl ödeneceği şeklindeki sorusuna da cevap veren Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, piyasaya olan borçlarla birlikte takriben bir hesap çıkarttıklarını ancak henüz net rakamları belirlemediklerini ifade ederek, ‘’ Açıkçası bunu şu an için netleştiremedik ama bu konuda arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor. Bizim de bu borçları ödemek için yapmamız gereken hamleler var, Ticaretin altın kuralları var, gelen mal belli, giden mal belli, biz bu noktada gidenlerin hesapların kısmanın hesaplarını yapıyoruz bunun adına tasarruf diyoruz, bu anlamda da ciddi derecede şu an tasarruf tedbirleri alıyoruz. Bu konuda Büyükşehir’den ciddi destek alıyoruz, asfalt yaması, parke taşı ve malzeme konusunda gerçekten çok ciddi destek alıyoruz ve ekiplerimizle birlikte belediyenin şantiyesinde çok ciddi sinerji oluşturduk’’ dedi

 

TRAFİK SORUNUNU 4 ALTERNATİFTE ÇÖZECEĞİZ

Darıca’nın en büyük problemlerinden olan trafik sorununun çözümü hakkında yine gazetemizin sorduğu soruya da cevap veren Başkan Bıyık, Trafik sorununun çözülmesi gereken öncelikli sorunlardan bir tanesi olduğunu belirterek, öncelikli olarak Tuzla Bağlantı Yolu’nu en kısa zamanda hayata geçireceklerini, bunun yanı sıra Osmangazi Mahallesi’ndeki Aşuroğlu Köprüsü’nün genişletme çalışmaları, Sırasöğütler Mahallesi^deki Dal- Çık’da yapılacak olan pansuman, yine Adnan Menderes Kültür Merkezi’nin arkasındaki Cengiz Topel Caddesi’nin trafiğe açılması konusunda teknik çalışmaların devam ettiğini hatırlattı.

 

GAZETENİZİN HABERİNİ OKUDUM, ADIMLARIMIZI ATIYORUZ

Önceki gün gazetemizin gündeme getirdiği Bayramoğlu Mahallesi, Mimar Sinan Caddesi, Vişnezade Sokak üzerindeki denize giden yolun taş ve mıcırlarla kapatılması konusuna da değinen Başkan Muzaffer Bıyık, orada bir çalışma yapacaklarını ve o bölgenin tamamını halka açacaklarını söyledi. Bıyık konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ‘’ Orayı Darıca’nın Dudayev Sahili olamasını sağlayacağız, oarayı alternatif bir Dudayev Parkı haline dönüştüreceğiz, o bölge biraz daha rahat, arka planları daha geniş ve yeşil alanının bol olduğu bir bölge, oralarda İnşallah otopark alanları da oluşturacağız Balyonoz Koyu dediğimiz alanın 2. etabını oluşturan o bölgede İnşallah bu yazın ardından çalışmalara başlayarak halka açacağız. Orada bazı işgaller var, onların da farkındayım gezip inceledim ve gördüm, devlet her zaman 18 yaşındadır, oraların hepsini açacağız’’ şeklinde konuştu.

 

DARICA G.B. BU KENTİN TAKIMI, YANINDA OLACAĞIZ

Darıca Gençlerbirliği hakkında sahur yemeğinde kendisine sorulan bir soruyu da cevaplayan Başkan muzaffer Bıyık, Darıca G.B.’nin şehrin bir takımı olduğunu ve bu kulübü görmezden gelmenin hadleri olmadığını söyledi. Bıyık, ‘’ Ancak orada bir yap var, o yapıya ne kadar müdahil olunması gerektiğini de oturup düşünmek lazım. Her zaman şunu ifade ettim, ben hiç bir zaman kulüp başkanı olmayacağım, kulübün teknik direktörü hiç olmayacağım, kulübün iç işlerine karışan bir belediye başkanı hiç olmayacağım, bunu meydanlarda ve seçim kampanyalarında da söyledim. şu am Darıca Gençlerbirliği’ne ait olan sosyal tesisiler belediyenin yeri, ve şu an belediyeye ait stadyumda görevli hem güvenlik personeli, hem temizlik personeli, çimin bakımları, oraların temizliği elektriği, suyu, doğalgazı şunu bunu konusunda bir hesap yaptık kulübün 1 yılda yaklaşık maliyeti 700-800 Bin TL. aslına bakıldığında dolaylı da olsa bu kulübe bizim yaptığımız bir katkıdır. Ben AŞ. olmuş bir kulüpten bunu çekeyim gibi açıkçası Darıcalı olarak bir düşüncem olmamıştır. Ancak olmayan bir imkanlarımızla, daha önceden de bahsettiğim gibi ekonomik sıkıntılar yaşadığımız bir dönemde belediyenin imkanlarını kulübe harcama şansım ve yetkim de yok. Tüm bunlarla birlikte kulüp başkanı Sayın Arif Gülen’le bir görüşme yaptım, çok da olumlu geçti. Karınca kararınca bizim durmamız gereken yerleri belirledik. Biz tabiiki kulübün yanında olacağız, ama çizgimizi iyi belirlemek lazım, o çizgiyi de ilerleyen süreç de daha da netleştireceğiz, biz, şehrin takımına olabildiğince manevi yönden de, farklı yönden de destek olacağız. Şu an da hiç bir şey yapmıyor gibi görünsek de kulübün maliyeti bize yıllık 700- 800 Bin TL’dir’’ dedi