Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Tüm esnaflara sıkıntılarını sorup not aldı

CHP Gebze Belediye başkan Adayı Yakup yılmaz, gün boyu Beylikbağı mahallesinde esnaf ziyaretleri yaptı. İlçe Başkanı Sedat Tatar, kadın kolları başkanı ve meclis üyesi aday adayı Kıymet Ayan, Gazi Aydoğdu ve Banu Nuran Üner ile birlikte esnafların kapısını çaldılar.

Tüm esnaflara sıkıntılarını sorup not aldı
14 Ocak 2014 - 13:06
Gebze’nin en kalabalık bölgelerinden olan Beylikbağı’nda seçim çalışmalarını yürüten Yılmaz, kahvesinden giyim mağazasından manavından berberine kadar tüm esnafları ziyaret ederek, herkesten destek istedi.
 
Esnafları dinleyen, sorunları tek tek not alan Yılmaz’a, özellikle imar ve kentsel dönüşümün yarattığı sıkıntılar dile getirildiği görüldü.
Gebze’de yeni bir dönemi açmak için yola çıktıklarını, uzun yıllar Gebze’de görev yapmış biri olarak her bölgenin sorunlarını ayrıntılı bildiğini ifade eden CHP adayı Yılmaz, !Gebze nüfus olarak, bina olarak çok arttı ama kentsel projeler olarak hala gelişemedi. Kent ile köy arasında bocalayıp duruyor. İstanbul ve İzmit arasında sıkışmış, çevre, sanayi, işsizlik, görsel kirlilik,  ulaşım gibi devasa sorunlarla boğuşuyor. Ülkenin en çok organize sanayi bölgeleri, büyük fabrikaları burada ama bunun nimetlerinden yararlanamıyor. Çalışanların çoğu bile oturmak için İstanbul’u tercih ediyor. Neden, çekim merkezi olamadığımızdan” diye konuştu.
 
Gebze’nin bir çok bölgesinde Kentsel dönüşüm değil yerinde dönüşüm projeleri uygulayacaklarını, imarla ilgili sorunlara ele atacaklarını ifade eden Yılmaz “imar sorununu çözmemiş bir yerden çağdaş bir kent çıkmaz. Bu yüzden imarla ilgili sıkıntılar öncelikli çalışmalarımız arasındadır” diye konuştu.
 
Esnafın  ekonomik sıkıntılar yaşadığını dile getiren Yılmaz, göreve geldiklerinde, yerel yönetimler olarak  esnaf lehine tedbir, destek  projeler i ve hizmetler yapacaklarını da  vurguladı.