Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Civelek: Nutuk'u orijinalinden okumak istiyorum

Osmanlı Türkçesi’nin okullarda okutulması ile ilgili tartışmalar sürerken AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek’ten ilginç bir çıkış geldi. Civelek, “Atatürk’ün Nutuk kitabını orijinalinden okumak istiyorum” dedi.

Civelek: Nutuk'u orijinalinden okumak istiyorum
19 Aralık 2014 - 06:56
 AK Parti Körfez İlçe Başkanlığı’na yeniden seçilen Osman Badem, yönetimindeki arkadaşlarıyla AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek’i ziyaret etti. Ziyarete Körfez İlçe Kadın Kolları Başkanı Nesrin Duran, Körfez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Kadir Alçık da yer aldı. İl Başkanı Civelek, toplantıya Atatürk’ün Nutuk kitabı ile katıldı. Toplantıda Civelek, “ Hani, ‘Osmanlıcayı öğrenip mezar taşlarını mı okuyacaklar’ diyorlar ya. Hayır ben Atatürk’ün Nutuk’unu orijinalinden okumak istiyorum “ dedi.
 
EN ÜST SEVİYEYE GETİRECEĞİZ
Toplantıda konuşan İlçe Başkanı Osman Badem, “Körfez 5. olağan kongremizi heyecanlı ve katılımı yüksek şekilde gerçekleştirdik. Bunun gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni kurulan yönetim kurulumuz da yer alan arkadaşlarımıza yeni görevinde başarılar diliyorum. 2015 genel seçimleri çalışmalarımızı başlatıp, partimize hizmet vereceğiz. 11 ilçe kongremiz gerçekleştirdik. Cumartesi günü ile 12. ve son ilçe kongremizi gerçekleştireceğiz. Oraya da katılım göstereceğiz. Bize verilen emir ve talimatları birlik ve beraberlik çerçevesin de en üst seviyeye getireceğiz” ifadelerini kullandı.
 
BİZİ BAŞARIYA GÖTÜRECEK
Osman Badem ve yeni yönetimine hoş geldiniz diyen Civelek, “ Burası baba ocağı bizim evimiz, evinize hoş geldiniz. Körfez’de yeni seçildiniz. Ergin Bey’in istifasıyla atanarak başkan oldunuz yüzümüzü kara çıkarmadınız. Şimdi seçilmiş başkan oldunuz. Mazeretsiz şekilde 2015 seçimlerinde en iyi oyu almak için gece gündüz çalışacağız. Daha yarını beklemeden ‘Nasıl olsa çalışırız’ demeden, gecenizi gündüzünüze katıp çalışacağınızdan eminim. İcramızda belli, bütün icradaki arkadaşlarımız çalışıp bizi başarıya götürecek. Başarıya giderken tabi engel de gelecek” şeklinde konuştu.
 
BİZ KÖKLERİMİZDEN AYRILAMAYIZ
Toplantıya Nutuk kitabı ile katılan Civelek, “Nutuk’un her sayfasını açtığınızda orijinali Osmanlıca’dır. Hani bugün ‘Osmanlıca için mezar taşlarını mı okuyacaksınız?’diyorlar ya. Hayır efendim ben Atatürk ‘ün yazdığı Nutuk’u orijinalinden okumak istiyorum. Nutuk’un her nüshasını okumak için Osmanlıca bilmek gerekiyor. Biz köklerimizden ayrılamayız. Osmanlı’nın bakiyesi olduğumuzu unutmadan bu ülkeyi 2023’e taşıyacağız” ifadelerini kullandı.
 
KİMİN EVİNE ATEŞ SALDI?
17 Aralık operasyonunun yıl dönümünü hakkında konuşan Civelek, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Aralık tasfiyecilerine yapılan operasyonlar için ‘Darbe’ dedi. 17 Aralık’a, 25 Aralık’a, 27 Mayıs’a darbe diyemezler. Hükümete karşı paralel yapı kuranlara yapılan operasyon darbe olarak adlandırıyor. Çıksın Yalçın Kuşkan, 17 Aralık’a ‘Darbe’ desin. Neden diyemiyorlar. Bizim içimimize eğitimle, hukukla hep sızdılar. İçlerinde belki hala bizim olan kardeşlerimiz vardır. Bu operasyon gazetecilere, yayıncılara yapılmamıştır. Belli bir yapı oluşturulduğu için yapılmıştır. Fetullah Gülen ‘Allah onların evlerine ateşler salsın’ diye beddua ediyordu. Biz Müslüman insanlarız bedduaların insanların kendine döneceğini biliriz. Ne oldu bizim bugün onurla ve gururla bir Cumhurbaşkanı’mız var. Allah kimin evine ateş saldı? Kime Saraylar verdi? Bizde hiç birlik ve beraberlik bozulmadı. Ölsün diye dua ettiğiniz ‘Uzun Adam’ bugün Cumhurbaşkanı, Reis’tir. Hamdolsun” şeklinde konuştu.