Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Türk Sağlık-Sen Darıca'da buluştu

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Gebze ve Darıca temsilcileriyle toplantı gerçekleştirdi.

Türk Sağlık-Sen Darıca'da buluştu
29 Mart 2017 - 09:59
Darıca temsilcisi Osman Ayas, Darıca Farabi Devlet Hastanesi İş Yeri Baş Temsilci İdris Çakır, Temsilci Hakan Şahin, Zafer Kurt, Talha Yılmaz, Gebze temsilcisi Abdurahman Pınar, Gebze Toplum Sağlığı Merkezi İş Yeri Baş Temsilcisi Haşim Çöl, Gebze Fatih Devlet Hastanesi Baş Temsilci İbrahim Çiftçi, Temsilci Ömer Kaşan, Temsilci Temsilci Gülsüm Şahin, Delege Serdar Özdemir, Mahir Güven, Musa Bilgin, Cengiz Çeker, Veysel Ünsal, Süleyman Erdem, Emir Doğan, Halil İbrahim Demir, Sinan Güvercin toplantıda hazır bulundu. Toplantıda, sağlık alanında yaşanan gelişmeler ve güncel konular hakkında temsilcileri bilgilendirdi.
 
“MAĞDURİYETLER GİDERİLMELİ”
Şube başkanı Ömer Çeker, toplantıda şunları söyledi: “2017 yılının kamu çalışanları için önemli bir yıldır, kamu çalışanlarına 2018 ve 2019 yılında yapılacak ekonomik zam ve sosyal hakların pazarlığı önümüzdeki ağustos ayı içerisinde yapılacak Toplu Sözleşme masasında yetkili sendika ile hükümet arasında yapılacak pazarlık ile belirlenecektir. Kamu çalışanlarının geçmişteki gibi mağdur olmamaları için uyanık olmalı, kendileri için çalışan sendikalara sahip çıkmalı üye olmalı ki toplu sözleşme masasında beklentileri gündeme getirilerek yaşanan mağduriyetler giderilsin.
 
“YALANLARA İNANMASINLAR”
Kamu çalışanlarını toplu sözleme masasında temsil edecek sendikanın belirlenmesi süresi yaklaşmaktadır. Sorun olduğunda ortalarda gözükmeyen idarelerin payandası, Malum sendika kamu çalışanlarının beklentilerinden beslenmenin yolunu seçmiştir. Kamu çalışanları artık Yalan Sen’in yalanlarına inanmamalı, bir tokat gibi Yalan Sen’in yalanlarını yüzlerine çarpmalılar, bu hayal satıcılarına, umut tacirlerine kamu görevlileri bu yıl gereken dersi mutlaka verilmeli.”
 
“MEMURA HAKARETTİR”
Başkan Çeker, “İşe alımlarda, görevde yükselmelerde uygulanacak mülakat sistemi hakkında Ankara da iki gündür toplantılar tertiplenmektedir. Böylesine önemli bir toplantıda Malum Sendikanın temsilcileri ortalarda gözükmemektedir. Yani yoktur. Böylesi bir sorumsuzluk örneği sergilemek memura yapılmış ağır hakarettir. Memuru sırtından bıçaklamaktır. Böylesine önemli hayati bir konu hakkında Malum Sendikanın söylenecek sözü olmaması idarelerden korktukları ve çekindiklerinin resmi tescilidir. Sağlık çalışanlarının sığınacağı tek güvenli liman Türk Sağlık Sen’dir” ifadelerini kullandı.